Λωρίδα της Γάζας: Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων σήμερα – Κραυγή αγωνίας από τον ΠΟΥ για 9.000 ασθενείς

Must Read

Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για εκεχειρία ξεκινάει σήμερα στο Κάιρο, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News, που πρόσκειται στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

«Πηγή στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας επιβεβαίωσε στο Al-Qahera News την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για μια εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα», μετέδωσε το κανάλι, επιμένοντας «στις κοινές προσπάθειες του Κατάρ και της Αιγύπτου, μεσολαβητών στη σύγκρουση αυτή, για να διαφυλάξουν τις προόδους που επιτεύχθηκαν στους προηγούμενους κύκλους διαπραγματεύσεων».

Νωρίτερα χθες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε γνωστό πως έδωσε το πράσινο φως για νέες συνομιλίες για μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας«Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε με τον διευθυντή της Μοσάντ (ισραηλινές υπηρεσίες εξωτερικών πληροφοριών) και τον διευθυντή της Σιν Μπετ (υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών) και ενέκρινε ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων μέσα στις προσεχείς ημέρες στην Ντόχα και στο Κάιρο», είχε διευκρινίσει με ανακοίνωσή του το γραφείο του.

ΠΟΥ: Κραυγή αγωνίας για περίπου 9.000 ασθενείς στη Λωρίδα της Γάζας

Την ίδια ώρα, στο θύλακα έχουν απομείνει μόνο δέκα νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν στο ελάχιστο, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Περίπου 9.000 ασθενείς από τη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να μεταφερθούν από εκεί επειγόντως για θεραπεία καθώς στο παλαιστινιακό έδαφος έχουν απομείνει μόνο 10 νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν στο ελάχιστο», προειδοποίησε χθες ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επεσήμανε πως με μόνο 10 νοσοκομεία που λειτουργούν στο ελάχιστο σε όλη τη Γάζα, χιλιάδες ασθενείς συνεχίζουν να στερούνται υγειονομικής περίθαλψης. «Περίπου 9.000 ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν επειγόντως στο εξωτερικό για ζωτικής σημασίας υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας του καρκίνου, των τραυμάτων που προκλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς, της αιμοκάθαρσης και άλλων χρόνιων ασθενειών», είπε, ενώ τόνισε πως μέχρι στιγμής περισσότεροι από 3.400 ασθενείς έχουν παραπεμφθεί στο εξωτερικό μέσω της Ράφα, συμπεριλαμβανομένων 2.198 τραυματιών και 1.215 χρόνια πασχόντων.

«Αλλά πολλοί άλλοι πρέπει να απομακρυνθούν. Προτρέπουμε το Ισραήλ να επιταχύνει τις εγκρίσεις για απομακρύνσεις, ώστε να μπορούν να νοσηλευτούν ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Κάθε στιγμή μετράει», κατέληξε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This