Πούτιν: Ατιμώρητοι οι εγκληματίες μετανάστες στην Ε.Ε.

Για αυταρχισμό τον κατηγορεί ο Τουσκ

Must Read

Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο, στη βρετανική οικονομική εφημερίδα «Financial Times», όπου στηλίτευσε τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την παραμονή της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στο ζήτημα της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, έκρινε πως «οι προοδευτικές ιδέες, που προβάλλουν οι δυτικές δημοκρατίες της Ευρώπης, είναι απαρχαιωμένες και, ταυτόχρονα, βρίσκονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού».

Ο Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο φιλελευθερισμός εξαντλείται ως ιδεολογική δύναμη, καθώς έχει χάσει τον σκοπό του, ενώ και ο λαός στράφηκε εναντίον της μετανάστευσης, των ανοιχτών συνόρων και της πολυπολιτισμικότητας.

«Οι Φιλελεύθεροι δεν μπορούν να υπαγορεύσουν τίποτα σε κανέναν, όπως ακριβώς προσπαθούν να κάνουν τις τελευταίες δεκαετίες», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος συνέχισε χαρακτηρίζοντας την απόφαση της καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ να υποδεχθεί πάνω από 1.000.000 πρόσφυγες στη Γερμανία ως «βασικό λάθος», ενώ εξήρε την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει η ροή των μεταναστών και των ναρκωτικών από το Μεξικό.

Υποστηρίζοντας ότι αυτό το ιδεώδες (το προοδευτικό) επιτρέπει σε μετανάστες να σκοτώνουν, να λεηλατούν, να βιάζουν με πλήρη ατιμωρησία, διότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται, ο Πούτιν, χωρίς να το κάνει με τα λόγια, επιβεβαίωσε ότι συμφωνεί επί της ουσίας με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στο ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής.

«Αυτή η φιλελεύθερη ιδέα προϋποθέτει ότι δεν πρέπει να γίνεται τίποτα. Οι μετανάστες μπορούν να σκοτώνουν, να λεηλατούν και να βιάζουν ατιμώρητοι, επειδή τα δικαιώματά τους (ως μετανάστες) πρέπει να προστατευθούν. Κάθε έγκλημα πρέπει να έχει την τιμωρία του», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη στάση της Ρωσίας απέναντι στους ΛΟΑΤΚΙ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπεραμύνθηκε των θέσεών του, δηλώνοντας: «Δεν προσπαθώ να προσβάλω κανέναν, επειδή μας κατηγορούν για υποτιθέμενη ομοφοβία. Αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με τους ΛΟΑΤΚΙ. Θέου θέλοντος, ας ζουν όπως επιθυμούν. Αλλά ορισμένα πράγματα μοιάζουν υπερβολικά σε εμάς. Λένε τώρα ότι τα παιδιά μπορούν να έχουν πέντε ή έξι ρόλους».

Τι απαντά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ

Διαβάζοντας τη συνέντευξη αυτή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, απάντησε με ψυχραιμία αλλά… όχι και τόσο διπλωματικό τρόπο.

Λέγοντας σαρκαστικά ότι η αϋπνία λόγω της αλλαγής ζώνης ώρας του επέτρεψε να διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη, ο Τουσκ  έδωσε την απάντησή του από την Ιαπωνία, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της G20.

«Μπορώ να πω ότι διαφωνώ απόλυτα με το επιχείρημα κατά το οποίο οι προοδευτικές ιδέες είναι απαρχαιωμένες. Ως Ευρωπαίοι, υπερασπιζόμαστε σθεναρά και χωρίς καμία αμφισημία την προοδευτική δημοκρατία», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Όποιος λέει ότι η προοδευτική δημοκρατία είναι απαρχαιωμένη λέει ταυτόχρονα ότι οι ελευθερίες είναι απαρχαιωμένες, ότι το κράτος δικαίου είναι απαρχαιωμένο, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαρχαιωμένα», αντέτεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Γα εμάς στην Ευρώπη, πρόκειται για θεμελιώδεις, ζωτικές αξίες», συνέχισε ο Τουσκ· «απεναντίας, είναι ο αυταρχισμός, η προσωπολατρεία και ο νόμος των ολιγαρχών, που είναι στ’ αλήθεια απαρχαιωμένα φαινόμενα, έστω κι αν μπορεί να μοιάζουν μερικές φορές να φέρνουν αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This