Σοκ στην Βόρεια Καρολίνα: Πάνω από 150 άτομα στο Πανεπιστήμιο με καρκίνο λόγω έκθεσης σε τοξίνες

Τα επίπεδα PCB σε 5 δωμάτια ήταν 38 φορές υψηλότερα από το όριο

Must Read

Σοκαρισμένοι είναι στην Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την είδηση ότι περισσότεροι από 150 φοιτητές, απόφοιτοι και διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστήμιου της πόλης διαγνώστηκαν με καρκίνο. Είχαν όλοι περάσει χρόνο σε κτήριο του Campus, το οποίο σφραγίστηκε το 2023 έπειτα από καταγγελίες για υψηλά επίπεδα πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCB), τοξικών χημικών ουσιών που συνδέονται με την ασθένεια.

 

Λέμφωμα, καρκίνος του θυρεοειδούς, καρκίνος του μαστού είναι κάποιες από τις διαγνώσεις των ατόμων που περνούσαν ώρες επί χρόνια στο Pοe Hall, όπου παραδίδονταν μαθήματα Ψυχολογίας σε 4.000 φοιτητές.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο κατέδειξε ότι τα επίπεδα PCB σε 5 δωμάτια ήταν 38 φορές υψηλότερα από το όριο του Οργανισμού Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA). Σε βάρος του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα έχουν υποβάλει μήνυση 152 άτομα που υποστηρίζουν ότι οι ασθένειές που εκδήλωσαν συνδέονται με την εν λόγω τοξίνη.

Πηγή φωτό: Wikipedia

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This