Λωρίδα της Γάζας: Η WCK αναστέλλει τη δραστηριότητά της μετά τον θανάσιμο τραυματισμό μελών της

Must Read

Ως  «σοβαρό λάθος» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ τον αεροπορικό βομβαρδισμό, που σκότωσε προχθές επτά εργαζόμενους της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen στη Λωρίδα της Γάζας, τραγωδία που προκαλεί διεθνή κατακραυγή.

«Το συμβάν αυτό ήταν σοβαρό λάθος, που δεν έπρεπε να έχει γίνει», είπε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που μεταφορτώθηκε στο X. Επικαλέστηκε «λαθεμένη νυχτερινή αναγνώριση σε πολύ περίπλοκες συνθήκες».

Χθες, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και τη βαθιά θλίψη του για τον βομβαρδισμό, ενώ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για πλήγμα «χωρίς πρόθεση και για τραγικό συμβάν».

Η ΜΚΟ αναστέλλει τη δραστηριότητά της

Στον αντίποδα, η WCK, που συγκαταλεγόταν στις ελάχιστες μη κυβερνητικές οργανώσεις που επιχειρούσαν ακόμη στον παλαιστινιακό θύλακο, ανακοίνωσε πως «αναστέλλει τη δραστηριότητά της» μετά τον βομβαρδισμό το βράδυ της Δευτέρας εναντίον αυτοκινήτων που έφεραν σε ευδιάκριτα σημεία τον λογότυπό της στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά). Παράλληλα, η ΜΚΟ ανέβασε τα ονόματα, τις εθνικότητες, τις ηλικίες και φωτογραφίες των θυμάτων στο X. Επρόκειτο για 25χρονο Παλαιστίνιο, 43χρονη Αυστραλή, 35χρονο Πολωνό, 33χρονο Αμερικανοκαναδό, καθώς και τρεις Βρετανούς, αντίστοιχα 57, 33 και 47 ετών αντίστοιχα.

Από το ξέσπασμα του πολέμου, η WCK συμμετείχε σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις διανέμοντας γεύματα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η πλειονότητα των περίπου 2,4 εκατ. κατοίκων είναι αντιμέτωποι με λιμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Παράλληλα, συνέβαλε στην αποστολή του πρώτου πλοίου που αναχώρησε για τον θύλακο στα μέσα Μαρτίου από την Κύπρο.

Τα πτώματα των έξι Δυτικών αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα στο συνοριακό φυλάκιο στη Ράφα ενόψει του επαναπατρισμού τους, δήλωσε ο Μαρουάν αλ Χαμς, διευθυντής του νοσοκομείου Αμπού Νάτζαρ, στην πόλη αυτή πάνω στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This