Νεκροί εργαζόμενοι WCK: «Δεν μας αρκεί» απαντά ο Αυστραλός πρωθυπουργός για τις εξηγήσεις Νετανιάχου

Διεθνής κατακραυγή για τον θανάσιμο τραυματισμό των επτά μελών της ΜΚΟ που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα

Must Read

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει ο θανάσιμος τραυματισμός των επτά εργαζομένων της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK), που προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας, από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ για τους θανάτους σε αεροπορικά πλήγματα, επτά εργαζομένων οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλής Ζόμι Φράνκομ, «δεν μας αρκεί», δήλωσε σήμερα ο αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Από την πλευρά του, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Αλμπανέζι υπογράμμισε σήμερα πως η 43χρονη Ζόμι Φράνκομ βρισκόταν σε αυτοκίνητο που έφερε εμφανή διακριτικά της ανθρωπιστικής οργάνωσης κι έτσι δεν έπρεπε ποτέ να κινδυνεύσει.

Ο ίδιος απαίτησε να υπάρξει «πλήρης και διαφανής» έρευνα» και τα ευρήματά της να δημοσιοποιηθούν «για να μάθουμε πώς ακριβώς μπόρεσε να συμβεί αυτό», κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του χθες και έλαβε τη «δέσμευση» του πως το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί. Αμέσως μετά τη συνδιάλεξη, ο κ. Αλμπανέζι δήλωνε πως «έκανα πολύ σαφές στον πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι οι Αυστραλοί αισθάνονται οργή για αυτή την τραγωδία».

Ο επικεφαλής του επιτελείου και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναγνώρισαν χθες πως ο ισραηλινός στρατός σκότωσε από λάθος εργαζόμενους της αμερικανικής ΜΚΟ World Central Kitchen. Στα θύματα συγκαταλέγονταν υπήκοοι Αυστραλίας, Βρετανίας, Πολωνίας, Καναδά/ΗΠΑ και παλαιστίνιος οδηγός και διερμηνέας της ομάδας. Το γεγονός καταδικάστηκε έντονα, ακόμα κι από τον πιο στενό σύμμαχο του Ισραήλ, τις ΗΠΑ.

«Η επίθεση εναντίον εθελοντών έγινε συστηματικά»

«Πρέπει να υπάρξει λογοδοσία για το πώς έγινε (…) οι δηλώσεις που ακούσαμε δεν μας αρκούν, ιδίως το ότι επρόκειτο για κάτι που συμβαίνει σε πολέμους», τόνισε ο κ. Αλμπανέζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ εμμέσως πλην σαφώς αναφερόταν στο σχόλιο του Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος επεσήμανε πως «αυτά συμβαίνουν στον πόλεμο». Ο ισραηλινός στρατός, διά στόματος του στρατηγού Χερτσί Χαλεβί, του επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, υποσχέθηκε πως θα διενεργηθεί «ανεξάρτητη» έρευνα.

Ο διάσημος σεφ Χοσέ Αντρές, ο ιδρυτής και επικεφαλής της WCK, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς χθες πως η ισραηλινή επίθεση εναντίον των εθελοντών έγινε «συστηματικά», επλήγησαν «το ένα αυτοκίνητο μετά το άλλο». Επέμεινε στο ότι οι εργαζόμενοι της World Central Kitchen είχαν επικοινωνήσει με τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος ήταν ενήμερος για τις κινήσεις που θα έκαναν προκειμένου να διανείμουν τρόφιμα στους Παλαιστίνιους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This