Ετοιμάζονται να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος οι Αζέροι!

Αποφασισμένος ο Αλίεφ να κάνει το χατήρι του Ερντογάν

Must Read

Οι αδερφικές σχέσεις της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν και γνωστές είναι και διαχρονικές. Μόλις τον Νοέμβριο του 2023 Ερντογάν, Αλίεφ και Τατάρ του ψευδοκράτους προχώρησαν σε μια συμφωνία πρόκληση, με το Αζερμπαϊτζάν να προχωράει για αναγνώριση του ψευδοκράτους μιας και ο Ερντογάν τον υποστήριξε για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Υπό τον τίτλο «τρία κράτη, ένα έθνος» υπεγράφη τότε στην Λευκωσία συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Κόμματος του Νέου Αζερμπαϊτζάν του Ιλχάμ Αλίεφ και του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) του ψευδοκράτους, του κόμματος δηλαδή που ίδρυσε ο Ραούφ Ντενκτάς και του οποίου ηγήθηκε ο Ερσίν Τατάρ.

Εκείνο το πρώτο βήμα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους έχει και συνέχεια, αφού σήμερα η Εθνοσυνέλευση του Αζερμπαϊτζάν αποδέχτηκε τη σύσταση ομάδας εργασίας για τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις Αζερμπαϊτζάν-«ΤΔΒΚ» (ψευδοκράτους)!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ, φτάνοντας στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ευχήθηκε να είναι επωφελής η «κοινοβουλευτική ομάδα εργασίας» Αζερμπαϊτζάν – ψευδοκράτους που εγκρίθηκε από τη Βουλή του Μπακού, επαναλαμβάνοντας το προκλητικό σύνθημα «ένα έθνος, τρία κράτη» αναφερόμενος σε Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτος.

 

Και ενώ το Αζερμπαϊτζάν δεν κρύβει τις προθέσεις του η ελληνική κυβέρνηση κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούσει, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη να μην απαντάει σε πρόκληση του Αζέρου πρέσβη στην Αθήνα, ευρισκόμενος στο συνέδριο του Economist, αλλά να απαντά πως «οι ενεργειακές μας σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν δεν επηρεάστηκαν ποτέ από πολιτικά ζητήματα έως τώρα και ελπίζω ότι το ίδιο θα ισχύσει και στο μέλλον»!

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This