Τρεις νεκροί και πάνω από 4.000 εκτοπισμένοι στο πλημμυρισμένο Ορσκ της Ρωσίας

Έσπασε ένα φράγμα στην περιοχή Όρενμπουργκ στα Ουράλια

Must Read

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και περισσότεροι από 4.000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στην πόλη Ορσκ της Ρωσίας, μετά την υπερχείλιση του ποταμού Ουράλη την Παρασκευή. Πλημμύρισαν παραποτάμια χωριά και έσπασε ένα φράγμα στην περιοχή Όρενμπουργκ, στα Ουράλια.

«4.208 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 1.019 παιδιά, απομακρύνθηκαν» ανακοίνωσε το Σάββατο στο Telegram η υπηρεσία Τύπου του περιφερειακού κυβερνήτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συνολικά, περισσότερα από 2.500 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην περιοχή, η οποία συνορεύει με το Καζακστάν.

 Όσοι εκκένωσαν την περιοχή μεταφέρθηκαν «σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας» ενώ  ανακοινώθηκε η καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας.

«Προειδοποίηση» στην δημοτική Αρχή του Όρσκ είχε δοθεί τον Μάρτιο για την «παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας του πληθυσμού και των εδαφών έναντι των φυσικών εκτάκτων καταστάσεων και εκείνων ανθρώπινης προέλευσης».

Σύμφωνα με τις περιφερειακές Αρχές της Ρωσίας, το φράγμα, που έχει εν μέρει καταρρεύσει, έχει σχεδιαστεί επισήμως για στάθμη του ποταμού Ουράλη στα 5,5 μέτρα έναντι 9,6 μέτρων που είναι αυτήν την στιγμή.

Η τήξη των χιονιών, που οδήγησε «στην άνοδο» της στάθμης των υδάτων στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ άλλων στα Ουράλια, αναφέρθηκε ως ένας επιπλέον «λόγος» για τις πλημμύρες.

Πηγή φωτό: Print Screen

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This