Λωρίδα της Γάζας: «Πρόοδος στις έμμεσες διαπραγματεύσεις» σύμφωνα με αιγυπτιακή πηγή – Το επόμενο βήμα

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν το επόμενο 48ωρο

Must Read

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται στο Κάιρο, για ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας, έξι μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Όπως δήλωσε αιγυπτιακή πηγή στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Καχέρα, που θεωρείται πως έχει δεσμούς με τις υπηρεσίες πληροφοριών, σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αφού υπάρχει συμφωνία στα βασικά ανάμεσα σε όλα τα μέρη.

Χθες εστάλησαν αντιπροσωπείες του Ισραήλ και της Χαμάς στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για τις νιοστές συνομιλίες, με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ισραηλινών ομήρων με παλαιστίνιους φυλακισμένους. Βέβαια, δεν έχει υπάρξει ως αυτό το στάδιο επιβεβαίωση της πληροφορίας από τη Χαμάς ή οποιοδήποτε άλλο μέρος στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στο Κάιρο, ωστόσο, η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις εναγωνίως.

Κατά τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου, οι αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Κατάρ έφυγαν από το Κάιρο, ενώ των ΗΠΑ και του Ισραήλ αναμένεται να φύγουν εντός ωρών. Εντούτοις, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν το επόμενο 48ωρο, πάντα κατά το Αλ Καχέρα, με σκοπό να οριστικοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας.

Τα ζητούμενα της Χαμάς

Σε κάθε περίπτωση, η Χαμάς επανέλαβε χθες ότι ζητούμενα γι’ αυτήν είναι η μόνιμη κατάπαυση του πυρός, η αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας, η επιστροφή των εκτοπισμένων στα σπίτια τους και η ανταλλαγή ισραηλινών ομήρων με παλαιστίνιους φυλακισμένους.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει απορρίψει επανειλημμένα τις αξιώσεις αυτές της Χαμάς, ωστόσο, μένει να φανεί τι θα γίνει αυτή τη φορά, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This