O Νετανιάχου θα «πέσει» αν δεν εισβάλει στην Ράφα, προειδοποιεί ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος, εάν δεν εισβάλει στην Ράφα, θα τον ρίξουν

Must Read

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ υποστηρίζει ότι ο Νετανιάχου δεν θα έχει πλέον εντολή να συνεχίσει ως Πρωθυπουργός εάν δεν υπάρξει «ευρείας κλίμακας επίθεση στη Ράφα».

Οι δεξιοί υπουργοί επέκριναν σήμερα την αποχώρηση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων  από τη νότια Γάζα, λέγοντας ότι η κίνηση βλάπτει την πολεμική προσπάθεια και ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κινδυνεύει να χάσει την εντολή του εάν ο στρατός αποτύχει να εξαλείψει πλήρως τη Χαμάς.

«Εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να τερματίσει τον πόλεμο χωρίς μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη Ράφα για να νικήσει τη Χαμάς, δεν θα έχει εντολή να συνεχίσει να υπηρετεί», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριτς κάλεσε τα μέλη του κόμματός του για διαβουλεύσεις τη Δευτέρα σχετικά με αυτό που περιέγραψε ως «αναφορές για μια γενική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου χωρίς να νικηθεί η Χαμάς.

Ο Σμότριτς, σύμφωνα με την Jerusalem Post, απαίτησε σε επιστολή του από τον Νετανιάχου να συγκαλέσει αμέσως το Υπουργικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, το καταστατικό όργανο που έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις πολιτικής σχετικά με τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Σμότριτς, μόνο το υπουργικό συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας είναι εξουσιοδοτημένο να λαμβάνει αποφάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. « Δυστυχώς, τα πράγματα δεν έχουν λειτουργήσει έτσι και βλέπουμε να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς έγκριση και χωρίς ενημέρωση του ευρύτερου υπουργικού συμβουλίου, κάτω από διεθνείς πιέσεις που βλάπτουν την ορμή του πολέμου και τα συμφέροντά μας για την ασφάλεια» δήλωσε.

Δείτε επίσης:

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ αποσύρει τα στρατεύματά του από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This