Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την εκπαίδευση των πιλότων του Ριάντ λόγω Πενσακόλας

Must Read

Την προσωρινή αναστολή της εκπαίδευσης 303 στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, χειριστών και μηχανικών αεροσκαφών, σε τρεις αεροναυτικές βάσεις στη Φλόριντα, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

Εξέλιξη που μένει να διαπιστωθεί αν θα επηρεάσει -και σε ποιον βαθμό- τις παραδοσιακά καλές σχέσεις Ουάσινγκτον – Ριάντ και η οποία από πολλούς χαρακτηρίστηκε «αναμενόμενη» μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη βάση της Πενσακόλα.

Δείτε επίσης: Μαζική σφαγή «βλέπει» στην ανατολική Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Επίθεση που χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων, στελεχών της αμερικανικής βάσης, αλλά και του δράστη, στελέχους της πολεμικής αεροπορίας του Ριάντ, ο οποίος εκπαιδευόταν εκεί μαζί με συναδέλφους του.

Την αναστολή εκπαίδευσης των Σαουδαράβων διέταξε ο υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντέιβιντ Νόρκουιστ, ενώ αναμένεται να διαρκέσει από πέντε έως 10 ημέρες, όπως ανέφεραν τα τοπικά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, η αναστολή της εκπαίδευσης τέθηκε σε εφαρμογή ήδη από τη Δευτέρα, ενώ παραμένει ασαφές για πόσο θα διαρκέσει η αναστολή της εκπαίδευσης των Σαουδάραβων χειριστών στον αέρα.

Την ίδια στιγμή, η σεναριολογία συνεχίζει να δίνει και να παίρνει για τα κίνητρα του δράστη -του 21χρονου Μοχάμεντ αλ Σαμράνι, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα πιστόλι Γκλοκ που είχε αγοράσει νόμιμα στις ΗΠΑ- αλλά και για το εάν ενήργησε μόνος ή είχε συνεργούς.

Παρά το περιστατικό ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί η στενή διμερής σχέση να διατηρηθεί και οι πωλήσεις μεγάλων ποσοτήτων αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού να συνεχιστούν, παρά την κατακραυγή στις ΗΠΑ για την εμπλοκή του βασιλείου στον πόλεμο στην Υεμένη και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This