Βραβεύτηκε το περιοδικό για το εξώφυλλο με τον «Εξολοθρευτή» Ερντογάν

Must Read

Στη βράβευση του «Le Point», που πρόσφατα έκανε έξαλλο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη χθες η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου της Γαλλίας, απονέμοντας στο περιοδικό το μεγάλο διεθνές βραβείο για το 2019, για το εξώφυλλό του που στηλίτευε με τον πλέον αιχμηρό τρόπο την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Οπως είναι γνωστό, το έγκυρο γαλλικό περιοδικό είχε αποκαλέσει τον «σουλτάνο» «εξολοθρευτή των Κούρδων» για την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» τον περασμένο Οκτώβριο κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG στη Συρία, προκαλώντας βέβαια την οργή του Ερντογάν, ο οποίος ακολούθως έσπευσε να μηνύσει το «Le Point» για την προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειάς του. Παράπτωμα που στην Τουρκία η προσβολή του προέδρου της χώρας, δηλαδή, επισύρει ποινή φυλάκισης από ένα έως τέσσερα έτη.

Δείτε επίσης: Και με «πλωτό παλάτι» εμπλουτίζει τη συλλογή του… ο Σουλτάνος! (video)

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτό το βραβείο για τα πρόσφατα ρεπορτάζ μου στη βόρεια Συρία και εκείνο του Οκτωβρίου για τον Ερντογάν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο απεσταλμένος του περιοδικού στη Συρία Γκιγιόμ Περιέ. Την ίδια ώρα δε, ο διευθυντής του «Le Point» Ετιέν Ζερνέλ βρήκε την ευκαιρία να πετάξει νέα μπηχτή κατά του «σουλτάνου», λέγοντας:

«Αποδέχομαι αυτό το βραβείο και σκέφτομαι τους Τούρκους συναδέλφους μας που παραμένουν στη φυλακή επειδή έκαναν τη δουλειά τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Le Point» είχε εξοργίσει τον Ερντογάν και το 2018, όταν σε άλλο εξώφυλλό του τον είχε χαρακτηρίσει «δικτάτορα», πυροδοτώντας αντιδράσεις στην Αγκυρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This