Παρασκευή 18/6/2021

Πολιτικό αδιέξοδο στο Ισραήλ! Νέες εκλογές στις 2 Μαρτίου 2020

Θολό παραμένει το πολιτικό σκηνικό στο Ισραήλ, καθώς η χώρα φαίνεται πως οδεύει στη διεξαγωγή νέων εκλογών -των τρίτων μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο- στις 2 Μαρτίου 2020.

Οι βουλευτές της Κνεσέτ ενέκριναν επί της αρχής νομοσχέδιο που άνοιγε τον δρόμο προς μια νέα μάχη στην κάλπη – ενώ χθες το βράδυ αναμενόταν και η κατ’ άρθρο υπερψήφισή του.

Δείτε επίσης: Και πράκτορας της Μοσάντ ο Επστάιν;

Οι τελευταίες εκλογές δεν διαμόρφωσαν τις συνθήκες εκείνες που θα έδιναν πρωθυπουργό με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες τόσο του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και του αντιπάλου του Μπένι Γκαντς να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία στα «κουκιά», να πέσουν στο κενό.

Η μόνη λύση που υπήρχε απορρίφθηκε από την πρώτη στιγμή, καθώς αναφερόταν στη σύμπραξη Νετανιάχου και Γκαντς. Ο λόγος; Το κόμμα του τελευταίου αρνούνταν να συμπράξει με τον «Μπίμπι», που έχει παραπεμφθεί σε δίκη με κατηγορίες για διαφθορά και απάτη.

Την ίδια ώρα, και ο Νετανιάχου, προτιμώντας να αντιμετωπίσει την εις βάρος του κατάσταση μέσα από την ασφάλεια του πρωθυπουργικού γραφείου του, δεν έβλεπε με καλό μάτι την αποκήρυξη της συμμαχίας του με τα εθνικιστικά κόμματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ