Πούτιν: Για ανθρωπιστικούς λόγους δεν «χτυπήσαμε» τον χειμώνα

Μυστήριο γύρω από τον τύπο του όπλου που χτύπησε το εργοστάσιο στο Κίεβο

Must Read

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στην Ουκρανία, έπειτα από το συντριπτικό χτύπημα στο μεγαλύτερο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο της χώρας, το οποίο πλέον μετά την παύση λειτουργίας του Τσερνόμπιλ, τροφοδοτεί με ρεύμα το Κίεβο και όλες τις γύρω περιοχές.

Η συζήτηση επικεντρώνεται κυρίως στον τρόπο που έγινε το χτύπημα, καθώς οι συνέπειες είναι ήδη τρομακτικές και αυτονόητες, όμως το Κίεβο είχε διαβεβαιώσει πως οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είναι πλήρως προστατευμένες έναντι των ρωσικών χτυπημάτων!

Κάτι τέτοιο φυσικά αποδείχτηκε στην πράξη, ψευδές. Οι Ουκρανοί όμως ισχυρίζονται πως η Ρωσία χτύπησε με ένα άγνωστο όπλο το εργοστάσιο, ισχυρισμός που βρίσκει σύμφωνους και αρκετούς δυτικούς αναλυτές.

Το χτύπημα σχολίασε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν χτύπησε τον ουκρανικό ενεργειακό τομέα τον χειμώνα για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Λουκασένκο της Λευκορωσίας, είπε ότι η Ρωσία αναγκάστηκε να απαντήσει σε μια σειρά επιθέσεων στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, που πραγματοποίησαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Η χώρα μας δεν πραγματοποίησε τέτοιες επιθέσεις τον χειμώνα για ανθρωπιστικούς λόγους, για να μην μείνουν νοσοκομεία και σχολεία χωρίς ρεύμα», τόνισε ο Πούτιν.

Ο πονοκέφαλος πάντως για τον τύπο του όπλου που χτύπησε την μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Ουκρανία, παραμένει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This