Υπάλληλος σε γκαλερί κρέμασε… πίνακά του ανάμεσα σε Πικάσο και Νταλί!

Πριν από λίγους μήνες ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη με Ελληνίδα εικαστικό

Must Read

Γκαλερί μοντέρνας τέχνης στη Γερμανία απέλυσε έναν υπάλληλο, όταν ανακάλυψε ότι είχε κρεμάσει το δικό του έργο σε μια έκθεση…

Ο 51χρονος άνδρας είχε την ιδέα και άνοιξε δύο τρύπες στον τοίχο για να τοποθετήσει τον πίνακά του σε ένα άδειο διάδρομο στην Pinakothek der Moderne του Μονάχου!

Η γκαλερί είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και περιλαμβάνει έργα του Πάμπλο Πικάσο, του Μαξ Ερνστ και του Σαλβαδόρ Νταλί. Τα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι ο άνδρας είχε κάνει το κόλπο του, ελπίζοντας να πετύχει την καλλιτεχνική του επανάσταση κι αναγνώριση.

Όμως η γκαλερί κατέβασε το έργο, κατήγγειλε την σύμβαση του υπαλλήλου και του απαγόρευσε την είσοδο στον χώρο. Εκπρόσωπος της γκαλερί δήλωσε: «Οι επόπτες αντιλαμβάνονται κάτι τέτοιο αμέσως», προσθέτοντας ότι το έργο επιστράφηκε στον καλλιτέχνη. Το έργο του είχε διαστάσεις 60 επί 120 εκατοστά.

Πριν από λίγους μήνες ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη Βόννη. Το προσωπικό μάζευε ένα έκθεμα στην Bundeskunsthalle όταν παρατήρησε ότι ένας επιπλέον πίνακας είχε τοποθετηθεί από ένα μέλος του κοινού… «Το βρίσκουμε αστείο και θέλουμε να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη. Γι’ αυτό επικοινωνήστε μαζί μας! Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Λόγω τιμής», ανέφερε η γκαλερί. Η καλλιτέχνις όντως επικοινώνησε και αποκάλυψε ότι ο πίνακας ήταν δικός της. Η Δανάη Εμμανουηλίδη δήλωσε ότι πάντα ήθελε να βάλει έναν από τους πίνακές της σε μια έκθεση.

«Τον έφερα λαθραία με μια τεράστια κουκούλα πάνω από το κολάν μου», δήλωσε στο τοπικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο WDR. Το γυναικείο πορτρέτο της με τίτλο Georgia δημοπρατήθηκε τελικά από τη γκαλερί και τα έσοδα δόθηκαν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα τέχνης που ονομάζεται ArtAsyl, στην Κολωνία.

Πηγή: pride.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This