Ευρωπαϊκό «όχι» σε επιπλέον συστήματα αεράμυνας για την Ουκρανία

Must Read

Η Ευρώπη αγνοεί τις εκκλήσεις από την Ουκρανία να της παράσχει αεράμυνα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Αναμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο Μητσοτάκης, καθώς ο Ζελένσκι δημοσίως δηλώνει πως υπάρχει απευθείας συμφωνία Αθήνας – Κιέβου, προφανέστατα για νέα οπλικά συστήματα.

Το Κίεβο ζήτησε να μεταφερθούν συστήματα Patriot από την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ισπανία. «Χρειάζονται μόνο 7», δήλωσε στους FT αξιωματούχος που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις: «Κάτι τέτοιο όμως είναι δύσκολο».

Οι χώρες της ΕΕ ξεκαθάρισαν ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν περισσότερα συστήματα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να διατηρήσουν τις αμυντικές τους δυνατότητες.

Η Γερμανία μετέφερε δύο συστήματα Patriot στην Ουκρανία, αλλά αυτή την εβδομάδα κατέστησε σαφές ότι δεν θα παράσχει άλλα.

Ο Ντούντα απέκλεισε επίσης την πιθανότητα προμήθειας συστημάτων αεράμυνας Patriot, λέγοντας ότι οι ίδιοι οι Πολωνοί τα χρειάζονται.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις ακόμα και στις υποδομές της Ουκρανίας, προφανώς γνωρίζοντας ότι η αεράμυνα της χώρας έχει αποδεκατιστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This