Εκλογές στην Βρετανία: Θρίαμβο και αυτοδυναμία Τζόνσον -με 368 έδρες- δείχνουν τα exit polls (video)

Must Read

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των Βρετανικών εκλογών, καθώς οι κάλπες έκλεισαν πριν από λίγο, στις 12 τα μεσάνυχτα  ώρα Ελλάδος.

Στις κρισιμότερες εκλογές για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και της γηραιάς ηπείρου γενικότερα, καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχής αν και υπήρχαν αρχικά φόβοι οτι σε πολλά εκλογικά κέντρα θα υπήρχε μειωμένη παρουσία λόγω της βροχής.

Αυτοδυναμία λοιπόν με διαφορά 86 εδρών φαίνεται να λαμβάνει ο Μπόρις Τζόνσον και βάσει των πρώτων εκτιμήσεων (σ.σ αφορά μόλις 140 εκλογικά κέντρα), οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού λαμβάνουν 368 έδρες ενώ οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν 191.

Για τους 45.000.000 Βρετανούς αυτή ήταν η τρίτη εκλογική διαδικασία από το 2015 και οι πολίτες ψήφισαν για να εκλέξουν 650 βουλευτές.

Από αυτούς:

  • οι 533 εκλέγονται στην Αγγλία
  • οι 59 στην Σκωτία και
  • οι 18 στη Βόρειο Ιρλανδία

Η ισχυρή αυτοδυναμία του Μπόρις Τζόνσον είναι βέβαιο οτι θα επιταχύνει τις διαδικασίες εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαική Ένωση, ενώ εάν δεν υπάρξει συμφωνία η αποχώρηση είναι de facto και de jure για την 1η Φεβρουαρίου 2020.

Ανήσυχη η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις καθώς το όριο της αυτοδυναμίας ήταν οι 325 έδρες…

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This