Η απάντηση του Ιράν στα σενάρια για αντίποινα από το Ισραήλ

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Must Read

Μπορεί μια γενικευμένη κρίση στη Μέση Ανατολή προς το παρόν να αποσοβήθηκε μετά το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ με εκατοντάδες drones και πυραύλους το βράδυ του Σαββάτου (13/4) εντούτοις τα βλέμματα συνεχίζουν να είναι στραμμένα στην περιοχή περιμένοντας την απάντηση του Ισραήλ.




 

«Οποιαδήποτε επερχόμενη ισραηλινή ενέργεια θα αντιμετωπιστεί με δεκαπλάσια σοβαρότητα», προειδοποίησε το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα από το Τελ Αβίβ για αντίποινα στις επιθέσεις της Τεχεράνης.

Διαβάστε ακόμα: Εν αναμονή των αντιποίνων στο Ιράν επιστρέφει η κανονικότητα στο Ισραήλ – Συνεχίζεται η επίθεση στη Γάζα

«Ο λόγος πίσω από τη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones που εξαπέλυσε η Ιρανική Επαναστατική Φρουρά στα κατεχόμενα ήταν ότι το Σιωνιστικό καθεστώς πέρασε τις κόκκινες γραμμές», τονίστηκε επίσης από το Ιράν.

Επιπλέον, η Τεχεράνη σημείωσε ότι «οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν την επιχείρηση True Promise βάσει του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

«Το Ιράν έλαβε τα ελάχιστα απαραίτητα τιμωρητικά μέτρα κατά του επιτιθέμενου σιωνιστικού καθεστώτος προκειμένου να διασφαλίσει τα εθνικά του συμφέροντα και την εθνική του ασφάλεια», σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

Πού στόχευε

Για την επίθεση κατά του Ισραήλ το Ιράν υπογραμμίζει πως σε αυτήν την επιχείρηση, στοχοποιήθηκαν μόνο οι μυστικές υπηρεσίες και η στρατιωτική αεροπορική βάση του ισραηλινού καθεστώτος και αποφεύχθηκε επίθεση στις οικονομικές εγκαταστάσεις και τις υποδομές.




 

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία άλλη στρατιωτική δράση στην ατζέντα του Ιράν», σημειώθηκε,

Στη συνέχεια, το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ: «Όσο το Σιωνιστικό καθεστώς θέλει να συνεχίσει τις κακές του ενέργειες εναντίον του Ιράν με οποιοδήποτε μέσο και σε οποιοδήποτε επίπεδο, θα λάβει τουλάχιστον δεκαπλάσια απάντηση».

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This