Γερμανία: Νομιμοποίηση των αμβλώσεων τις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης προτείνει επιτροπή

Must Read

Την πεποίθηση πως η Γερμανία θα πρέπει να νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις κατά τις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα η επιτροπή που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση.

Η επιτροπή, που πρόκειται να δημοσιοποιήσει μέσα στην ημέρα τις συστάσεις της, πρότεινε ακόμη να παραμείνει απαγορευμένος ο τερματισμός της κύησης, όταν ένα έμβρυο καθίσταται βιώσιμο, κάτι που εκτιμάται ότι συμβαίνει γύρω στην 22η εβδομάδα της κύησης, και να αποφασίσουν οι βουλευτές για τους κανονισμούς που θα διέπουν τα πρώτα και τα τελευταία στάδια μιας εγκυμοσύνης.

Εναπόκειται πλέον στην κυβέρνηση να αποφασίσει αν θα αποδεχτεί τις εισηγήσεις της επιτροπής. Εντούτοις, ήδη ορισμένα μέλη της συντηρητικής αντιπολίτευσης έχουν πει ότι θα προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της όποιας σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης.

Υπενθυμίζεται, πως η άμβλωση είναι παράνομη στη Γερμανία με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή της εγκύου ή αν η εγκυμοσύνη είναι προϊόν βίαιου εγκλήματος, τότε δεν απαγορεύεται τότε η διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στις 12 εβδομάδες από τη σύλληψη. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, οι αμβλώσεις πραγματοποιούνται ευρέως και σπανίως διώκονται τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τον περασμένο χρόνο, ο κεντροαριστερός συνασπισμός του καγκελάριου Όλαφ Σολτς όρισε μια επιτροπή που απαρτίζεται από 18 ειδικούς από τους τομείς της Ιατρικής, της Ψυχολογίας, της Βιοηθικής και της Δικαιοσύνης με στόχο την αναζήτηση πιθανών νέων κανονισμών.

Διχασμός για το δικαίωμα στην άμβλωση

Την ίδια ώρα, το δικαίωμα στην άμβλωση παραμένει ένα ζήτημα, που διχάζει τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Νωρίτερα φέτος ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι επιθυμεί να εγγυάται η ΕΕ το δικαίωμα στην άμβλωση στον Χάρτη της των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This