Ρωσικά μέσα ενημέρωσης: «Πλήξαμε Γάλλους μισθοφόρους της Λεγεώνας των Ξένων στο Σλαβιάνσκ»

Είχαν έρθει την περασμένη εβδομάδα

Must Read

«Πλήγμα» στους Γάλλους μισθοφόρους προκάλεσε το ρωσικό πυροβολικό.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti το οποίο επικαλείται φιλορωσικές πηγές από την ελεγχόμενη από τον ουκρανικό στρατό περιοχή, σήμερα χτυπήθηκαν θέσεις διασποράς Γάλλων μισθοφόρων στο Σλαβιάνσκ.

Η έκρηξη που έπληξε την περιοχή ήταν ισχυρή και σημειώθηκε σήμερα το πρωί και έπεσε όχι μόνο σε θέσεις των μισθοφόρων αλλά και του ουκρανικού πυροβολικού που συνόδευαν αυτοκινούμενα πυροβόλα CAESAR SAU γαλλικής κατασκευής, για να ενισχύσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι Γάλλοι μισθοφόροι προερχόμενοι από 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων έφτασαν στο Σλαβιάνσκ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πολεμικούς ανταποκριτές. Μαζί τους ήταν επίσης ειδικοί αναγνώρισης πυροβολικού και στρατιωτικοί  μηχανικούς. Συνολικά, η ομάδα αποτελείται από 100 άτομα.

Το Σλαβιάνσκ βρίσκεται ουσιαστικά υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού και «τσεκάρονται» έγγραφα ταυτοποίησης και κινητά όσων κυκλοφορούν στον δρόμο.

Την Δευτέρα, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, ανώτατο στέλεχος της ρωσκής κρατικής υπηρεσίας για την ενσωμάτωση των νέων περιοχών του Ντονμπάς, δήλωσε στο RIA-Novosti ότι ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε νέα παρτίδα γαλλικών οβιδοβόλων CAESAR  για τον βομβαρδισμό της περιοχής του Ζαπορόζιε.

Το Σλαβιάνσκ απέχει 45 χιλιόμετρα από το Τσάσοφ Γιαρ, στο οποίο διεξάγονται σκληρές μάχες της τελευταίες μέρες. Στην περιοχή ο στρατός της Ρωσίας έχει καταφέρει να ρίξει την άμυνα του ουκρανικού στρατού κοντά στο Τσάσοφ Γιαρ και οι δυνάμεις της Ουκρανίας  έχουν επιστρατεύσει εφεδρείες για να κρατήσουν την σημαντική περιοχή του Ντονιέτσκ.

Στο πλαίσιο του πολέμου,  ο ρωσικός στρατός «εξουδετέρωσε» περίπου 60 μισθοφόρους, κυρίως Γάλλων, στο Χάρκοβο.

Πάντως, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών αρνείται ότι υπάρχουν μισθοφόροι της χώρας στον ουκρανικό στρατό, ενώ, χαρακτήρισε τις πληροφορίες για τον θάνατό τους στο Χάρκοβο «χονδροειδή χειραγώγηση των Ρώσων».

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This