«Θα λάβουμε τις δικές μας αποφάσεις» διαμηνύει ο Νετανιάχου στη Δύση για τα αντίποινα στο Ιράν

Νέο πολεμικό συμβούλιο σήμερα στο Ισραήλ

Must Read

Την δική του απάντηση στις κοινότητες της Δύσης που μιλούν για αυτοσυγκράτηση έδωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά:

«Θα λάβουμε τις δικές μας αποφάσεις».

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, το οποίο δέχθηκε επίθεση από το Ιράν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής,  συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών Βρετανίας και Γερμανίας και τους ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους προς την χώρα.

«Οι σύμμαχοί μας προχωρούν σε διάφορες προτάσεις και συμβουλές, το εκτιμώ, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι αναμένεται να συναντηθεί με περισσότερους ηγέτες κρατών.

Νέο πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ – Σχεδιάζουν την μορφή και το μέγεθος των αντιποίνων

Το τέταρτο κατά σειρά πολεμικό συμβούλιο πραγματοποιεί το Ισραήλ μετά την επίθεση του Ιράν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής με περίπου 300 drones και πυραύλους.




Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ σχεδιάζει εξετάζει την μορφή και το μέγεθος των αντιποίνων προς το Ιράν.




Πηγές αναφέρουν πως χαρτογραφούνται οι στόχοι που θα πλήξει το Ισραήλ οι οποίοι θα βρίσκονται μέσα στην ιρανική επικράτεια. Πιθανότατα πρόκειται για στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εργοστάσια κατασκευής drones.

Την ίδια στιγμή, η διεθνής κοινότητα κάνει εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση.




Ο πρόεδρος Χέρτσογκ συναντήθηκε με τους ΥΠΕΞ της Βρετανίας και της Γερμανίας

Ο αρχηγός του ισραηλινού κράτους κάλεσε “όλο τον κόσμο” να αντικρούσει την απειλή που θέτει το “καθεστώς” της Τεχεράνης, στη διάρκεια συνάντησεων με τον Βρετανό και τη Γερμανίδα υπουργούς Εξωτερικών που είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ.

Όλος ο κόσμος πρέπει να εργαστεί επιτακτικά και αποφασιστικά εναντίον της απειλής που θέτει το ιρανικό καθεστώς, το οποίο επιδιώκει να υπονομεύσει τη σταθερότητα όλης της περιοχής“, ανέφερε ο Ισαάκ Χέρτσογκ στο X.

Ο ίδιος είπε πως είχε μια πολύ “ζεστή συζήτηση” με τον Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και με την Αναλένα Μπέρμποκ, τους πρώτους υπουργούς Εξωτερικών που επισκέπτονται το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.




Η επίσκεψη του Ντέιβιντ Κάμερον πραγματοποιείται την επομένη της έκκλησης για “ψυχραιμία” που απηύθυνε στο Ισραήλ ο Βρετανος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ο οποίος υπογράμμισε πως μια κλιμάκωση δεν θα ήταν “προς όφελος κανενός”.

Η Αναλένα Μπέρμποκ τάχθηκε από την πλευρά της χθες, Τρίτη, υπέρ νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Διαβεβαιώνοντας το Ισραήλ για την “πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας” είπε επίσης πως ήθελε να συζητήσει με τους ηγέτες του τρόπους “να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση”.

Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στο Ισραήλ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως είναι σαφές ότι το Ισραήλ έλαβε την απόφαση να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους και εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή θα διενεργηθεί με τρόπο που θα ελαχιστοποιήσει την κλιμάκωση.

Είναι σαφές πως οι Ισραηλινοί λαμβάνουν απόφαση να δράσουν“, δήλωσε ο Κάμερον. “Ελπίζουμε να το κάνουν με τρόπο που θα κάνει το λιγότερο δυνατό για να κλιμακωθεί αυτό”.

Η Βρετανία θέλει να δει συντονισμένες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, πρόσθεσε.

Πρέπει να δοθεί ένα σαφές αδιαμφισβήτητο μήνυμα από την G7” (την Ομάδα των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών), είπε.

Το Ιράν τιμά τις ένοπλες δυνάμεις του

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν τίμησε σήμερα την «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων», χαιρετίζοντας «την επιτυχία» της άνευ προηγουμένου επίθεσής της στο Ισραήλ και δηλώνοντας εκ νέου ότι θα προβεί σε «σκληρή» απάντηση στην περίπτωση ισραηλινών αντιποίνων στο έδαφός του.

Η ιρανική επιχείρηση της 14ης Απριλίου «κλόνισε τη δόξα του σιωνιστικού καθεστώτος», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος παρέστη στην παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση που έγινε σε βάση στα περίχωρα της Τεχεράνης.

Ο πρόεδρος Ραϊσί επανέλαβε ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ήταν «ακριβής, μετρημένη» και «τιμωρητική», σε αντίποινα για το αποδιδόμενο στο Ισραήλ πλήγμα κατά του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, που στοίχισε τη ζωή σε 7 Ιρανούς στρατιωτικούς, εν μέσω περιφερειακής έντασης με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.




«Η επιχείρηση αυτή έδειξε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας ήταν έτοιμες», πρόσθεσε σε ομιλία του ενώπιον των αρχηγών του τακτικού στρατού και του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Αν η παραμικρή επίθεση διαπραχθεί από το σιωνιστικό καθεστώς κατά του εδάφους μας, αυτό θα οδηγήσει σε μια σκληρή και σοβαρή απάντηση», προειδοποίησε εκ νέου.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είναι αποφασισμένο να κάνει το Ιράν να πληρώσει το τίμημα για την άνευ προηγουμένου επίθεσή του κατά του ισραηλινού εδάφους, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, και από την πλευρά των συμμαχικών του ΗΠΑ. Σχεδόν το σύνολο των περίπου 350 μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και πυραύλων αναχαιτίστηκε με τη βοήθεια των ΗΠΑ και άλλων συμμαχικών χωρών, σύμφωνα με το Ισραήλ, το οποίο έκανε λόγο για τραυματίες.

«Θα απαντήσουμε τη στιγμή, στον τόπο και με τον τρόπο που θα επιλέξουμε», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι.

Στη διάρκεια της σημερινής τελετής, οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις παρουσίασαν μεγάλο αριθμό εξοπλισμών που ανέπτυξαν πρόσφατα, μεταξύ των οποίων drones και βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Κι άλλες παρελάσεις έγιναν στις μεγάλες πόλεις της επαρχίας.

Στην ομιλία του ο Ραϊσί επέκρινε επίσης τις χώρες που «επεδίωξαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το σιωνιστικό καθεστώς». «Πλέον έχουν ταπεινωθεί στα μάτια του λαού τους, πράγμα που συνιστά στρατηγική αποτυχία για το (ισραηλινό) καθεστώς», πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει χώρες.

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ, οι οποίες υπογράφηκαν το 2020 με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, επέτρεψαν την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μαρόκο και ακολουθούν τη σύναψη ειρήνης με την Αίγυπτο και την Ιορδανία το 1979 και το 1994 αντίστοιχα.




Δείτε επίσης:

Τέταρτο πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ – Εξετάζεται η μορφή και το μέγεθος των αντιποίνων στο Ιράν – Οι πιθανοί στόχοι

Ο Δένδιας ανακοίνωσε δημιουργία αντιαεροπορικού αντι-drone θόλου στην Ελλάδα

Μέση Ανατολή: Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ στο Ιράν – «Σκοπός να περιοριστούν οι στρατιωτικές του δυνατότητες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This