Εμφύλιος στη Λιβύη: Εντολή Χαφτάρ για κατάληψη της Τρίπολης

Must Read

Οι δυνάμεις του Εθνικού Λιβυκού Στρατού ξεκινούν να αναπτύσσονται προς την Τρίπολη, κατόπιν εντολής του στρατάρχη Καλίφα Χαφτάρ, ο οποίος δήλωσε πως όσοι ένοπλοι βρίσκονται στην πόλη, θα έχουν την ασφάλεια που επιθυμούν, αρκεί να παραδώσουν τα όπλα τους.

«Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός είναι, αναπόφευκτα, νικητής στη μάχη της Τρίπολης. Καλούμε τις μονάδες που προχωρούν προς την Τρίπολη να συμμορφώνονται με τους δεσμευτικούς κανόνες. Καλούμε τους αγωνιστές που μάχονται ενάντια στο στρατό μας να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Χάφταρ σε τηλεοπτικό μήνυμα το βράδυ της Πέμπτης 12/12.

Διαβάστε επίσης: Βουλή και Στρατηγός Χαφτάρ απορρίπτουν τη συμφωνία με την Τουρκία – Ερντογάν: «Η συμφωνία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης»

Οι εντολές του Χαφτάρ, ο οποίος είχε ηγηθεί επίθεσης για την κατάληψη της πρωτεύουσας της χώρας από την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που έχει έδρα την Τρίπολη, πρέκυψαν την ημέρα που ξεκίνησαν εκ νέου οι πτήσεις στο μοναδικό λειτουργικό αεροδρόμιο της Λιβύης, το οποίο είχε μείνει κλειστό για τρεις μήνες, λόγω των πυραυλικών επιθέσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This