Τρίτη 15/6/2021

Εμφύλιος στη Λιβύη: Εντολή Χαφτάρ για κατάληψη της Τρίπολης

Οι δυνάμεις του Εθνικού Λιβυκού Στρατού ξεκινούν να αναπτύσσονται προς την Τρίπολη, κατόπιν εντολής του στρατάρχη Καλίφα Χαφτάρ, ο οποίος δήλωσε πως όσοι ένοπλοι βρίσκονται στην πόλη, θα έχουν την ασφάλεια που επιθυμούν, αρκεί να παραδώσουν τα όπλα τους.

«Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός είναι, αναπόφευκτα, νικητής στη μάχη της Τρίπολης. Καλούμε τις μονάδες που προχωρούν προς την Τρίπολη να συμμορφώνονται με τους δεσμευτικούς κανόνες. Καλούμε τους αγωνιστές που μάχονται ενάντια στο στρατό μας να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Χάφταρ σε τηλεοπτικό μήνυμα το βράδυ της Πέμπτης 12/12.

Διαβάστε επίσης: Βουλή και Στρατηγός Χαφτάρ απορρίπτουν τη συμφωνία με την Τουρκία – Ερντογάν: «Η συμφωνία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης»

Οι εντολές του Χαφτάρ, ο οποίος είχε ηγηθεί επίθεσης για την κατάληψη της πρωτεύουσας της χώρας από την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που έχει έδρα την Τρίπολη, πρέκυψαν την ημέρα που ξεκίνησαν εκ νέου οι πτήσεις στο μοναδικό λειτουργικό αεροδρόμιο της Λιβύης, το οποίο είχε μείνει κλειστό για τρεις μήνες, λόγω των πυραυλικών επιθέσεων.

#القيادة_العامة ..كلمة القائد العام للقوات المُسلحة العربية الليبية المُشير أركان حرب / خليفة أبوالقاسم حفتر إلى أفراد الوحدات العسكرية المرابطين في محاور العاصمة بشأن إعلان المرحلة الأخيرة والحاسمة ، وإعطاء الأوامر بالتقدم نحو قلب العاصمة ..12/12/2019..#مكتب_اعلام_القيادة_العامة_للقوات_المسلحة

Gepostet von ‎شعبة الاعلام الحربي‎ am Donnerstag, 12. Dezember 2019

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ