Τετάρτη 16/6/2021

Ανεπίτρεπτη γκάφα του BBC: Αποκάλυψε πρόωρα τα αποτελέσματα της επιστολικής ψήφου!

Σε ανεπίτρεπτο παράπτωμα υπέπεσε δημοσιογράφος του BBC, καθώς, με δήλωσή της ελάχιστες ώρες προτού ανοίξουν επισήμως οι κάλπες, φανέρωσε… κακά μαντάτα για τους Εργατικούς!

Πιο συγκεκριμένα, ένα σύντομο βίντεο της πολιτικής συντάκτριας του BBC Laura Kuenssberg, ήταν αρκετό για να ξεσπάσει σάλος στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η δημοσιογράφος εμφανίζεται να δίνει το στίγμα του αποτελέσματος της επιστολικής ψήφου, χαρακτηρίζοντάς το «χλωμό» για το Εργατικό Κόμμα.

«O καιρός θα είναι υγρός και ψυχρός αύριο. Οι επιστολικές ψήφοι έχουν ήδη φτάσει, τα κόμματα δεν προβλέπεται να τις κοιτάξουν, όμως παίρνουν μια εικόνα και από τις δύο πλευρές (Συντηρητικοί και Εργατικοί) μού λένε ότι οι επιστολικές ψήφοι που έχουν καταμετρηθεί δείχνουν μια αρκετά ζοφερή εικόνα για τους Εργατικούς σε αρκετές περιοχές της χώρας», ανάφερε χαρακτηριστικά η Laura Kuenssberg.

Η επιστολική ψήφος, την οποία έχουν δικαίωμα να επιλέξουν οι Βρετανοί ψηφοφόροι αντί της αυτοπρόσωπης ψήφου, πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την ημερομηνία των εκλογών. Οι ψήφοι συλλέγονται και καταμετρώνται και, όπως είναι λογικό, απαγορεύεται ρητά η δημοσιοποίησή τους πριν τη λήξη της κανονικής εκλογικής διαδικασίας, προκειμένου να μην επηρεαστεί το εκλογικό σώμα.

Αναμενόμενα, τα social media γέμισαν με επικριτικά σχόλια προς την Kuenssberg με την κατηγορία ότι παραβίασε τη νομοθεσία για την εκλογική διαδικασία, αποκαλύπτοντας ευαίσθητες πληροφορίες για το αποτέλεσμα των επιστολικών ψήφων που είχαν ήδη σταλεί.

«Ο λόγος που απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να αποκαλύψουν τις επιστολικές ψήφους πριν τις 10μμ την ημέρα των εκλογών, είναι ότι αυτό επηρεάζει την ψήφο. Πραγματικά δεν έχω καμία εξήγηση για το πώς αυτό επιτρέπεται από τον κώδικα της δημοσιογραφίας», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η Ava Santina, παραγωγός του LBC.

Το BBC, πάντως, φαίνεται να καλύπτει απόλυτα την Kuenssberg: «Σε σχέση με το σημερινό πρόγραμμα Politics Live, το ΒΒC δεν πιστεύει ότι το ίδιο, ή η πολιτική του συντάκτρια έχουν παραβεί τον εκλογικό νόμο», αναφέρει η απάντηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βρετανίας, τη στιγμή που η ίδια η δημοσιογράφος ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί πάνω στο θέμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ