Γερμανία: Σύλληψη δύο πολιτών που σχεδίαζαν σαμποτάζ της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία

Ο ένας εκ των δύο ήταν έτοιμος να προβεί σε εμπρηστικές επιθέσεις σε υποδομές που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς και βιομηχανικούς σκοπούς

Must Read

Ως ύποπτοι για κατασκοπία συνελήφθησαν στη Γερμανία δύο πολίτες ρωσικής καταγωγής, με την ομοσπονδιακή εισαγγελία στην Καρλσρούη να κατηγορεί τους δύο υπόπτους για εντοπισμό στόχων επίθεσης, με σκοπό να υπονομεύσουν τη γερμανική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, προς όφελος της Ρωσίας.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 37 και 39 ετών, από το Μπαϊρόιτ της βόρειας Βαυαρίας, φέρονται να πολέμησαν στις επιχειρήσεις στην επαρχία Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, από το 2014 έως το 2016. Ο ένας τους είναι ήδη υπό κράτηση, ενώ ο δεύτερος οδηγήθηκε σήμερα Πέμπτη στον ανακριτή στην Καρλσρούη. Σύμφωνα με τις γερμανικές διωκτικές αρχές, οι δύο συλληφθέντες συγκέντρωναν πληροφορίες ειδικά για τα δρομολόγια των στρατιωτικών μεταφορών από τη Γερμανία στην Ουκρανία και κατασκόπευαν εγκαταστάσεις βάσης του αμερικανικού στρατού στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Grafenwöhr της Βαυαρίας, όπου εκπαιδεύονται Ουκρανοί στρατιώτες.

Ο ένας εκ των δύο φέρεται να επικοινωνούσε με άτομο που συνδέεται με ρωσική μυστική υπηρεσία τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2023, σχετικά με πιθανές επιχειρήσεις δολιοφθοράς στη Γερμανία. Σε αυτό το πλαίσιο, φέρεται να δήλωσε στον συνομιλητή του ότι ήταν έτοιμος να προβεί σε εμπρηστικές επιθέσεις σε υποδομές που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς και βιομηχανικούς σκοπούς στη Γερμανία. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Γενική Εισαγγελία, ο εν λόγω άνδρας συνέλεξε πληροφορίες για πιθανούς στόχους επίθεσης, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος τον βοηθούσε τουλάχιστον από τον φετινό Μάρτιο.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Μάρκο Μπούσμαν, δήλωσε ότι «οι συλλήψεις ήταν μια σημαντική επιτυχία στον αγώνα κατά του δικτύου κατασκοπείας του Ρώσου προέδρου Πούτιν». Από την πλευρά της, η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση ύποπτης κατασκοπευτικής δραστηριότητας για το εγκληματικό καθεστώς του Πούτιν» και πρόσθεσε πως η Γερμανία «θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και δεν θα υποκύψει στον εκφοβισμό».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This