Rolex, αστακοί και ιδιωτικά τζετ: Το lifestyle της ελίτ του κόμματος του Ερντογάν προκαλεί οργή στην Τουρκία!

Must Read

Η δημόσια δυσαρέσκεια για τα μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, αυξάνεται ολοένα λόγω του πανάκριβου και χλιδάτου τρόπου ζωής τους τον οποίο επιδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία, εν μέσω των συνεχιζόμενων οικονομικών δεινών της χώρας.

Πρόσφατα περιστατικά που αφορούν ακριβά ρολόγια, ιδιωτικά τζετ αλλά και… αστακούς, έχουν τονίσει την έντονη αντίθεση μεταξύ του τρόπου ζωής ορισμένων βουλευτών του AKP και του τουρκικού λαού.

Ο Bahadır Yenişehirlioğlu, αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP, δέχθηκε πρόσφατα σφοδρά πυρά αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία του στα social media με ένα ρολόι Rolex.

Το ρολόι που φοράει ο βουλευτής του AKP έχει δύο μοντέλα που ονομάζονται «Rolex Submariner Date» και «Rolex GMT-Master». Η τιμή αυτών, κυμαίνεται μεταξύ 16.200 (562.000 λίρες) και 16.800 ευρώ.

Η λεζάντα «Είμαστε οι ίδιοι οι άνθρωποι» που αντιπαρατίθεται με το πολυτελές ρολόι, πυροδότησε τσουνάμι αρνητικών αντιδράσεων στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα ο Yenişehirlioğlu να διαγράψει τη δημοσίευση.

Η ανάρτηση που αργότερα διεγράφη (φωτογραφία από odatv.com)

Ένας εργαζόμενος κατώτατου μισθού που κερδίζει 17.002 τουρκικές λίρες, χρειάζεται να εργαστεί για σχεδόν 33 μήνες, για να αγοράσει το ρολόι αξίας 562.000 λιρών.

Μια άλλη διαμάχη πυροδοτήθηκε όταν ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νουμάν Κουρτουλμούς, χρησιμοποίησε ένα κρατικό τζετ για ένα οικογενειακό ταξίδι στο Μαρντίν.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε αφότου κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Τσεβντέτ Γιλμάζ, τόνισαν δημόσια την ανάγκη λιτότητας στις δημόσιες δαπάνες!

Η αντίφαση μεταξύ των μηνυμάτων λιτότητας της κυβέρνησης και των ενεργειών του Κουρτουλμούς δεν πέρασε απαρατήρητη και έχει προκαλέσει έντονη κριτική τόσο από το κοινό, όσο και από άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα, η βουλευτής του AKP Σεμπνέν Μπουρσάλι από τη Σμύρνη επικρίθηκε επειδή μοιράστηκε φωτογραφίες από ένα πλούσιο γεύμα από τη γιορτή αστακού στο Μονακό, μια πόλη γνωστή για τη χλιδή της.

Η ανάρτηση της Τουρκάλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έδειχνε ένα δείπνο στο Monaco Yacht Club με αστακό που κόστιζε 60 ευρώ – περίπου το 12% του κατώτατου μισθού της Τουρκίας – ήρθε σε μια περίοδο που η Τουρκία παλεύει με μια σοβαρή οικονομική ύφεση που χαρακτηρίζεται από ετήσιο πληθωρισμό 68,5% τον περασμένο μήνα.

Η τάση των πλουσιοπάροχων δαπανών δεν επεκτείνεται μόνο στα προσωπικά αξεσουάρ και τα ταξίδια, αλλά και στα γραφεία κρατικών στελεχών. Ο νεοδιορισμένος κυβερνήτης των Αδάνων, Γιαβούζ Σελίμ Κέσγκερ, έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο με την εκτεταμένη ανακαίνιση της κυβερνητικής έπαυλης.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Κέσγκερ αντικατέστησε μια ποικιλία αντικειμένων, από συνηθισμένα πιάτα και πιρούνια, μέχρι κλιματιστικά και τουαλέτες, μια κίνηση που επικρίθηκε για την υπερβολή της.

Μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας από το AKP στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) στις εκλογές του περασμένου μήνα, ο δήμος του Ντενιζλί έδειξε επίσης την υπερβολή της ελίτ του AKP, επιδεικνύοντας 45 οχήματα που δεν κρίθηκαν απαραίτητα για τη λειτουργία του δήμου, αλλά χρησιμοποιήθηκαν να παρέχουν άνεση στους δημοτικούς υπαλλήλους υπό την ηγεσία του AKP, συμπεριλαμβανομένων πολλών μοντέλων πολυτελείας.

Η νέα διοίκηση του δήμου, επεσήμανε ότι μπορούσαν να εξοικονομηθούν πάνω από 1 εκατομμύριο τουρκικές λίρες κάθε μήνα επιστρέφοντας αυτά τα οχήματα, υπογραμμίζοντας την περιττή πολυτέλεια που επιβάρυνε τον προϋπολογισμό της πόλης υπό την προηγούμενη ηγεσία.

Ε όχι να μιλά και ο «σουλτάνος»!

Απαντώντας στην κριτική για τη χλιδή των μελών του κόμματός του, ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε υποκριτικά τη… μόστρα των μελών του κόμματός του, τονίζοντας ότι τέτοιες εμφανίσεις δεν συνάδουν με τις αξίες του κόμματος!

Ένας Ερντογάν που, να θυμίσουμε, ότι (μεταξύ άλλων) έφτιαξε ένα προεδρικό παλάτι 1.150 δωματίων και κατηγορείται ότι καθημερινά έχει εξαψήφια έξοδα!

Το AKP κατηγορείται πως υπό την ηγεσία του Ερντογάν, συσσώρευσε παράνομα προσωπικές περιουσίες, ερχόμενο σε πλήρη αντίθεση με την ταπεινή διακήρυξη του Τούρκου ηγεμόνα τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν ένας νέος και φλογερός πολιτικός από το Ισλαμικό Κόμμα Πρόνοιας, ότι τα υπάρχοντά του περιορίζονταν στη βέρα του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This