Δίχως τέλος οι βομβαρδισμοί στη Γάζα: Τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες στη Δυτική Όχθη

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λωρίδα της Γάζας, έξι μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου κι ενώ οι συζητήσεις για ανακωχή και ανταλλαγή ομήρων με κρατουμένους, φαίνεται να έχουν μείνει στάσιμες. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 14 Παλαιστινίους κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη χθες, ενώ σκοτώθηκε σε ξεχωριστή περίπτωση κι ένας οδηγός ασθενοφόρου.

Όπως έγινε γνωστό, η επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Νουρ Σαμς, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Τούλκαρεμ, ενώ η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε και χθες. Οι Ταξιαρχίες Τούλκαρεμ, που περιλαμβάνουν στις τάξεις τους δυνάμεις από πολλές παλαιστινιακές παρατάξεις, ανέφεραν πως οι μαχητές τους αντάλλαξαν πυρά με τις ισραηλινές δυνάμεις χθες.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν από παλαιστινιακές πηγές και αξιωματούχους ως ένας ένοπλος και ένα 16χρονο αγόρι, σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή, με τον απολογισμό να είναι από τους βαρύτερους στη Δυτική Όχθη εδώ και μήνες.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αρκετοί μαχητές σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν κατά την επιδρομή και ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών.

Σε ξεχωριστό περιστατικό, ανακοινώθηκε πως ένας 50χρονος οδηγός ασθενοφόρου σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κοντά στο χωριό Αλ-Σαουίγια, νότια της πόλης Ναμπλούς, καθώς μετέφερε τραυματίες από την επίθεση στο χωριό. Δεν έγινε άμεσα σαφές αν πυροβολήθηκε από εποίκους, ενώ δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από ισραηλινό στρατό.

Πλήγματα στη Ράφα

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν χθες τη νότια πόλη της Ράφα, όπου έχουν βρει καταφύγιο πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, καθώς και την Αλ-Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα, όπου καταστράφηκαν τουλάχιστον πέντε σπίτια, και την περιοχή της Αλ-Τζαμπάλια στον βορρά, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης της Χαμάς.

Στη Ράφα, επλήγη ένα σπίτι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πατέρας, η κόρη και η έγκυος μητέρα, ωστόσο, οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μωρό, το μοναδικό μέλος της οικογένειας που επέζησε. Πέντε ακόμα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστή ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην πόλη πριν από τα μεσάνυχτα, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This