Γκάρι Κασπάροφ: O θρυλικός Ρώσος σκακιστής κατηγορείται για κατασκοπεία και τρομοκρατική δράση!

Αποφασίστηκε η ερήμην... σύλληψη του!

Must Read

Ότι συνέλαβε… ερήμην τον Γκάρι Κασπάροφ ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό δικαστήριο στο Syktyvkar, τη μεγαλύτερη πόλη στη βορειοδυτική περιοχή Κόμι της Ρωσίας, με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δικαστηρίου, ο θρυλικός σκακιστής κατηγορείται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης μαζί με τον Gennady Gudkov – πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου, τον Ivan Tyutrin – συνιδρυτή του Free Russia Forum, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «ανεπιθύμητη οργάνωση» στη χώρα, καθώς και την Yevgenia Chirikova – πρώην περιβαλλοντική ακτιβίστρια. Καθώς, όμως, όλοι τους κατηγορήθηκαν ερήμην, κανένας τους δεν τέθηκε υπό κράτηση.

Πληροφορούμενος την εν λόγω «σύλληψή» του, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, δεν δίστασε να σχολιάσει με χιούμορ την δικαστική αυτή απόφαση, με ανάρτησή του στο Χ. «Η ερήμην σύλληψη είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος που έχω συλληφθεί ποτέ. Με καλή παρέα, επίσης. Είμαι βέβαιος ότι όλους μάς τιμά εξίσου το γεγονός ότι το τρομοκρατικό κράτος του Πούτιν ξοδεύει χρόνο σε αυτό – χρόνο που υπό άλλες συνθήκες θα ξόδευε σε διώξεις και δολοφονίες…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κασπάροφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω δικαστήριο έκανε δεκτές τις προτάσεις των ανακριτικών οργάνων, οι οποίες ορίζουν πως οι τέσσερις κατηγορούμενοι πρέπει να… προφυλακιστούν, ως μέτρο περιορισμού!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This