Λετονία: Οι πολίτες κλήθηκαν να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Τι ακριβώς συνέβη

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές της Λετονίας κάλεσαν τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παραδοσιακή εθνική ημέρα καθαρισμού της χώρας, που ήταν το Σάββατο.

Πολλοί βέβαια συνδύασαν την ενέργεια αυτή κάνοντας άλλους συνειρμούς σχετικά με το ρωσο-ουκρανικό ζήτημα, που απασχολεί έτσι κι αλλιώς την Βαλτική.

Η Λετονία, πρώην δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης και σήμερα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μοιράζεται σύνορα 214 χλμ. με την Ρωσία. Η Ρίγα δείχνει πάντως να κάνει τις κινήσεις της. «Προτρέπουμε όλο τον κόσμο, κατά την διάρκεια του μεγάλου καθαρισμού, αλλά και στη συνέχεια, να φροντίσετε ώστε τα υπόγειά σας να μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταφύγια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο δήμαρχος, Βίλνις Κίρσις. «Οι δημοτικοί υπάλληλοι θα φροντίσουν τα υπόγεια που ανήκουν στην πόλη», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Γκιντς Ρέινσονς, επικεφαλής της επιτροπής πολιτικής προστασίας της λετονικής πρωτεύουσας, δήλωσε ότι «τα υπόγεια των δημοσίων κτιρίων, των σχολείων, των γηροκομείων, των νοσοκομείων και των δημαρχείων θα ελεγχθούν από τις αρχές οι οποίες θα τα προετοιμάσουν ώστε να κρυφθούν άνθρωποι σε αυτά, σε περίπτωση επίθεσης. Έχουμε την πρόθεση να ετοιμάζουμε περίπου εκατό καταφύγια για προστασία από τις βόμβες κάθε μήνα, έως το τέλος της χρονιάς», είπε στο δίκτυο TV24. Τον Μάρτιο, η πρωθυπουργός της Λετονίας Εβίκα Σίλινα, προειδοποίησε για τον κίνδυνο απρόβλεπτων εξελίξεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This