Οι πίνακες της οθωμανικής θηριωδίας

Εικόνες σοκ από μία άλλη εποχή

Must Read

Οργή και αποτροπιασμός για τα γεγονότα που σημάδεψαν ολόκληρες γενιές.

Ένας αλλά και παραπάνω πίνακες, προκαλούν σωρεία αντιδράσεων γι’ αυτά που αποτυπώνονται ως συμβάντα! Απεικονίζεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο μέσα από την προσπάθεια τέχνης, ουσιαστικά, η μανία της οθωμανικής θηριωδίας. Με τον πιο βάναυσο τρόπο όπως μαρτυρούν οι εικόνες.

Οι πίνακες που είναι από ζωγράφους περασμένης εποχής, πιάνοντας και προηγούμενους αιώνες, τεκμηριώνουν τα ασύλληπτα βασανιστήρια που έζησαν οι Έλληνες και οι Χριστιανοί στα χέρια των Τούρκων και των συμμάχων τους! Εικόνες πραγματικού σοκ…

Ζωγραφισμένος στη Γαλλία το 1866 και με τίτλο «Slave Market», συγκεκριμένος πίνακας περιγράφεται σαν να «δείχνει έναν μαύρο, προφανώς μουσουλμάνο δουλέμπορο που εμφανίζει μια γυμνή νεαρή γυναίκα με πολύ πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα σε μια ομάδα ανδρών για εξέταση», πιθανώς στον Βορρά της Αφρικής.

Ο εν λόγω πίνακας «Slave Market» απεικονίζει μία πραγματικότητα που έχει διαδραματιστεί αμέτρητες φορές στο πέρασμα των αιώνων: Αφρικανοί, Ασιάτες και Μουσουλμάνοι της Μέσης Ανατολής έχοντας στοχοποιήσει τις Ευρωπαίες γυναίκες, υποδούλωσαν εκατομμύρια από αυτές.

Περισσότεροι μάλιστα πίνακες που αφορούν την απαγωγή, την διακίνηση και τη σεξουαλική υποδούλωση Ευρωπαίων γυναικών, προκαλούν απέχθεια γι’ αυτό που διαδραματιζόταν κάποτε ου μην και τώρα σε κάποιες περιπτώσεις. Το ντροπιαστικό φαινόμενο με τις ανησυχητικές κάποτε διαστάσεις, δίνει την άλλη όψη μίας άλλης ωμής κι ανατριχιαστικής πραγματικότητας, απλώς κοιτάζοντας τις εικόνες φρίκης. Πολλοί καλλιτέχνες και ζωγράφοι του δέκατου ένατου και των αρχών του εικοστού αιώνα εστίασαν σε όλο αυτό το τραγικό φαινόμενο. Όπως το θέτει μια γκαλερί τέχνης «Πολλοί… από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους ταξίδεψαν οι ίδιοι στον μουσουλμανικό κόσμο και αυτό που ζωγράφισαν βασίστηκε στα σκίτσα που είχαν κάνει όσο ήταν εκεί…».

«The Bulgarian Martyresses», του Konstantin Makovsky, 1877. Δείχνει γεγονότα από έναν χρόνο νωρίτερα, όταν Οθωμανοί παράτυποι στρατιώτες (οι λεγόμενοι bashi-bazouks ή «τρελά κεφάλια») βίασαν και έσφαξαν τις χριστιανές της Βουλγαρίας και τα παιδιά τους.

«The Abduction of a Herzegovinian Woman», του Jaroslav Čermák, 1861. Από την επίσημη περιγραφή του μουσείου που βρίσκεται: «Ανησυχητικό και εξαιρετικά υποβλητικό, απεικονίζει μια λευκή, γυμνή και έγκυο ίσως Χριστιανή να απάγεται από το χωριό της από τους Οθωμανούς μισθοφόρους που σκότωσαν τον άντρα και το μωρό της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Γιατί τώρα αν πας σε μπουρδελο..Έτσι βγαίνουν οι κοπέλες τσιτσιδι έξω..Για ελάχιστα ευρώ πουλάνε το κορμί τους Μεταξουργείο Αθηνών και φυλής Αχαρνών…

      • ΟΡΘΗ Η ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ !!!!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ Η ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΠΡΑΤΑΝ ΛΑΘΟΣ. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΚΟΛΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ. ΑΡΑ ΟΙ ΣΥΧΡΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΑΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ) ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΤΕ. ΑΡΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ.

  2. Ας συνεχίζουμε λοιπόν τις πολιτισμένες μας σχέσεις με κάθε λογής Μουσουλμανο !! Ντροπή στον κ.Προθυπουργο μας που σκοπεύει να συναντήσει τον Αρχηγό των “κανίβαλων” σε λίγες ημέρες.

  3. Το δουλεμπόριο ήταν μία από τι κύριες (η κυριότερη μάλλον) ενασχόληση των μουσουλμάνων και δη Αράβων. Οι Βρετανοί, που μετέφεραν μαύρους σκλάβους στην Αμερική, από Άραβες δουλεμπόρους τούς αγόραζαν. Η Αραβοκρατία στην Κρήτη (824 – 961 μ.Χ.) μετέτρεψε το νησί και ιδίως τον Χάνδακα (σημερινό Ηράκλειο) σε μεσογειακό κέντρο δουλεμπορίου. Οι Άραβες, με μικρά πλοία, έκαναν εξορμήσεις μέχρι την Θεσσαλονίκη, άρπαζαν άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας, τα οποία μετέφεραν στον Χάνδακα, τα χώριζαν αναλόγως τού φύλου, ηλικίας, εμφανίσεως κλπ. και τα έβγαζαν στο σκλαβοπάζαρο, όπου ερχόταν αγοραστές (μουσουλμάνοι κι αυτοί) απ΄όλη την Μεσόγειο για να αγοράσουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This