Άκαρπες οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κάιρο υπό την απειλή της εισβολής του IDF στην Ράφα

Must Read

Με την κλεψύδρα να έχει αδειάσει ολοκληρώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα οι συνομιλίες στο Κάιρο για εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να σταματήσει τώρα τον πόλεμο και κλείνει το συνοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ έπειτα από επίθεση της Χαμάς με πολλές απώλειες για τους Ισραηλινούς.

Άκαρπες παρέμειναν για δεύτερη ημέρα οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός με Αιγύπτιους και Καταριανούς διαμεσολαβητές. Δεν υπήρξε πρόοδος καθώς η παλαιστινιακή οργάνωση επιμένει στην απαίτηση η όποια συμφωνία να θέτει τέλος στον πόλεμο στην Γάζα.

«Μια συμφωνία πρέπει να θέτει τέλος στον πόλεμο και να προβλέπει πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από την Γάζα και το Ισραήλ δεν έχει δεσμευθεί ακόμη ότι είναι πρόθυμο να το κάνει» αναφέρει η Χαμάς.

Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ επιδιώκει μια συμφωνία που θα προβλέπει την απελευθέρωση μερικών από τους 130 ομήρους που κρατούνται από την Χαμάς. Ισραηλινός αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί πως η κεντρική θέση δεν έχει αλλάξει, λέγοντας πως το «σε καμία περίπτωση» δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία που θα θέτει τέλος στον πόλεμο, με σκοπό τον αφοπλισμό και την οριστική διάλυση της Χαμάς.

O Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, κατηγόρησε σήμερα την Χαμάς ότι δείχνει σημάδια πως δεν επιδιώκει σοβαρά την επίτευξη εκεχειρίας και σε αυτή την περίπτωση o IDF θα εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα και άλλα σημεία του θυλάκου «στο εγγύς μέλλον».

Δείτε το βίντεο




 

Κατάρ και Αίγυπτος προσπαθούν να μεσολαβήσουν για κατάπαυσης του πυρός εν μέσω διεθνούς απογοήτευσης για τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών στην Λωρίδα της Γάζας και τα δεινά που αντιμετωπίζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

Δείτε το βίντεο




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This