Αμερικανός λοχίας συνελήφθη και κρατείται στη Ρωσία!

Must Read

Ένας 34χρονος Αμερικανός στρατιώτης συνελήφθη στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού για μια περίεργη υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει ενδιαφέρον.

Ο λοχίας Γκόρντον Μπλακ από το Τέξας, υπηρετούσε στη Νότια Κορέα και ταξίδεψε στη Ρωσία μόνος του, όχι για επίσημες δουλειές, σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους.

Είχε τελειώσει την υπηρεσία του και επέστρεφε στις ΗΠΑ, όταν έκανε μια… παράκαμψη για ένα ταξίδι στο Βλαδιβοστόκ, ώστε να επισκεφτεί μια γυναίκα με την οποία είχε ρομαντική σχέση, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πρόσθεσαν, ότι είχε ταξιδέψει εκεί χωρίς άδεια από τους ανωτέρους του και ότι έχει προφυλακιστεί.

Ο Μπλακ κατηγορείται ότι έκλεψε μια γυναίκα είπαν οι αξιωματούχοι, αλλά χωρίς να διευκρινιστεί εάν επρόκειτο για την ίδια γυναίκα που επισκεπτόταν.

Ο στρατιώτης συνελήφθη την Πέμπτη, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, Σίνθια Σμιθ και πρόσθεσε πως συνελήφθη στο Βλαδιβοστόκ «με την κατηγορία της εγκληματικής παράβασης».

«Η Ρωσική Ομοσπονδία ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για την κράτηση σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις», είπε η Σμιθ και συμπλήρωσε.

«Ο στρατός ειδοποίησε την οικογένειά του και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρέχει την κατάλληλη προξενική υποστήριξη στον στρατιώτη στη Ρωσία. Δεδομένης της ευαισθησίας αυτού του θέματος, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε πρόσθετες λεπτομέρειες αυτήν τη στιγμή».

«Το δικαστήριο στην περιφέρεια Περβομάισκι εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης του Αμερικανού στρατιώτη Γκόρντον Μπλακ…, σύμφωνα με το άρθρο περί κλοπής του ρωσικού ποινικού κώδικα», μετέδωσε το ρωσικό RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο Τύπου του δικαστηρίου.

Η ρωσική εφημερίδα Izvestia επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, έγραψε ότι ο Αμερικανός λοχίας γνωρίστηκε μέσω διαδικτύου με μία γυναίκα από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το ζευγάρι έζησε μαζί για ένα χρονικό διάστημα, ενώ ο Αμερικανός στρατιώτης έκλεψε 200.000 ρούβλια (2.039 ευρώ) από τη γυναίκα.

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Μάικλ ΜακΚολ, δήλωσε ότι είναι «βαθιά ανήσυχος» από τις αναφορές ότι ένας στρατιώτης συνελήφθη στη Ρωσία.

«Ο Πούτιν έχει μακρά ιστορία να κρατά ομήρους Αμερικανούς πολίτες», έγραψε σε ανάρτησή του.

«Μια προειδοποίηση προς όλους τους Αμερικανούς – όπως είπε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Ρωσία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This