Σφοδρές μάχες στη Ράφα – Προχωρά στις επιχειρήσεις το Ισραήλ μετά το διπλωματικό αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων

«Ναυάγησαν» οι συζητήσεις εκεχειρίας με το Ισραήλ

Must Read

Ισραηλινά στρατεύματα και τανκς ξεκίνησαν εισβάλλουν στη Ράφα, σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς μαχητές της Χαμάς αμύνονται εκτοξεύοντας ρουκέτες και όλμους και πυροδοτώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την επίθεση.




 

Η πλήρους κλίμακας χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού ξεκίνησε, όπως προκύπτει από δημοσιογραφκές αναφορές. Τη Ράφα υπολογίζεται ότι έχουν εγκαταλείψει 80.000 Παλαιστίνιοι και χιλιάδες άλλοι προσπαθούν να φύγουν καθώς η χερσαία εισβολή του Ισραήλ κλιμακώνεται.




 

Η κατάληψη από τον ισραηλινό στρατό του συνοριακού περάσματος της Ράφα έχει κλείσει την είσοδο βοήθειας στη Γάζα τις τελευταίες τρεις ημέρες, «παραλύοντας εντελώς τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις» καθώς ο λιμός εξαπλώνεται, λέει ο ΟΗΕ.




 

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι έχει όλα τα όπλα που χρειάζεται για την χερσαία εισβολή του στη Ράφα, μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι δεν θα προμηθεύσει όπλα σε περίπτωση μιας πλήρους κλίμακας επίθεση στην πόλη.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μπορούν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα.

«Συχνά είχαμε τις συμφωνίες μας, αλλά είχαμε και τις διαφωνίες μας. Καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε. Ελπίζω ότι μπορούμε να τις ξεπεράσουμε και τώρα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τη χώρα μας», δήλωσε ο Νετανιάχου σε  τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Νετανιάχου μίλησε επίσης για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο, επαναλαμβάνοντας την απαίτηση του Ισραήλ να υπάρξει «κάποιου είδους πολιτική κυβέρνηση στη Γάζα, ενδεχομένως με τη βοήθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων που θέλουν σταθερότητα».

Ξεκάθαρο μήνυμα ΗΠΑ: «Δεν θα νικήσετε τη Χαμάς μπαίνοντας στη Ράφα»

Ο Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι μια μεγάλης κλίμακας ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα δεν θα προωθήσει τον στόχο του εβραϊκού κράτους να νικήσει την Χαμάς στη Γάζα, ανέφερε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Συντρίβοντας τη Ράφα, κατά την άποψή του, δεν θα προωθήσει αυτόν τον στόχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζον Κίρμπι σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα τόνισε ότι η Χαμάς έχει δεχθεί μεγάλη πίεση από το Ισραήλ και ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι τώρα να για την καταδίωξη όσων έχουν απομείνει από την ηγεσία του παλαιστινιακού κινήματος από ό,τι μια επιχείρηση με σημαντικό κίνδυνο για αμάχους.

«Το επιχείρημα ότι κατά κάποιο τρόπο απομακρυνόμαστε από το Ισραήλ ή ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους βοηθήσουμε να νικήσουν τη Χαμάς απλά δεν αληθεύει», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα σήμερα ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο τρέχων γύρος των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο για μια συμφωνία εκεχειρίας έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Το Ισραήλ θα προχωρήσει στην επιχείρησή του στη Ράφα όπως έχει προγραμματίσει, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πορεία προς τα εμπρός, αλλά θα χρειαστεί ηγετική στάση και στις δύο πλευρές», τόνισε ο Κίρμπι, σημειώνοντας ότι διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται σε εξέλιξη για εναλλακτικές λύσεις αντί μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This