Aνατροπή: Στραγγαλίστηκε ο στρατιώτης Θανάσης Νικόλαου στην Κύπρο- «Άξια» φώναζαν για την ανακρίτρια

Must Read

Πέρασαν 19 χρόνια από τη μέρα που ο στρατιώτης Θανάσης Νικόλαου βρέθηκε νεκρός κάτω από ένα γεφύρι στην Κύπρο, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε αυτοκτονία, παρά τα στοιχεία που «μαρτυρούσαν» δολοφονία. Σήμερα, η θανατική ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιώτου ανακοίνωσε στο δικαστήριο ότι ο Θανάσης δολοφονήθηκε, με τη μητέρα του που όλο αυτό το διάστημα, έδινε μάχη για να έρθει στο φως η αλήθεια, να ξεσπά σε κλάματα και το ακροατήριο να χειροκροτεί για την απόδοση δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, η κ. Βαροσιώτου έκανε δεκτό το πόρισμα της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, σύμφωνα με το οποίο οι εκχυμώσεις στη σορό του Θανάση έδειχναν ότι πέθανε από στραγγαλισμό.  «Το πόρισμα μου είναι πως ο Αθανάσιος Νικολάου η σορός του οποίου ανευρέθηκε κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, απεβίωσε από στραγγαλισμό» ανέφερε η δικαστής. Στο άκουσμα αυτής της απόφασης, οι συγγενείς του στρατιώτη φώναξαν «άξια» και  «υπάρχει δικαιοσύνη».

Μεταξύ άλλων η κ. Βαρωσιώτου τόνισε ότι η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης του ήταν επίπονη και σημαδεύτηκε από εντάσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μάλιστα έκανε αναφορά στο χρονικό της υπόθεσης, στις έρευνες, στην καταδίκη της Κύπρου από το ΕΔΑΔ αλλά στα καψώνια που δεχόταν ο Θανάσης από τους στρατιώτες.

Η σορός του 26χρονου εθνοφρουρού είχε εντοπιστεί κάτω από τη γέφυρα και από την πρώτη στιγμή, τα ευρήματα έδειχναν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, όμως η μητέρα του χρειάστηκε να δώσει τιτάνια μάχη με το σύστημα, την ώρα που ο θάνατός του επιχειρήθηκε να αποδοθεί σε αυτοκτονία.

Την ίδια στιγμή, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο στρατιώτης είχε γίνει μάρτυρας εμπορίας ναρκωτικών ουσιών μέσα στο στρατόπεδο, ωστόσο δεν υπήρχαν αποδείξεις και στοιχεία. Το κινητό του μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί. Τελικά στη σορό του στρατιώτη πραγματοποιήθηκε εκταφή και τα ευρήματα έδειξαν ότι έχασε τη ζωή του από στραγγαλισμό.

Μετά από 3 δικαστήρια και όλον τον πόλεμο που δέχτηκε η μητέρα του Θανάση, τελικά ο αγώνας της δικαιώθηκε. Πλέον αναμένεται να δοθούν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα για το πώς θα προχωρήσει η υπόθεση, ωστόσο είναι αβέβαιο το αν θα εντοπιστούν μετά από τόσα χρόνια οι δράστες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This