Ο Άσαντ επιβεβαιώνει παράνομη συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας: Κατηγορεί την Αμερική ότι πούλησε στον Ερντογάν κλεμμένο πετρέλαιο από τη Συρία

Must Read

Τα πιόνια στη διεθνή σκακιέρα έχουν αρχίσει να κοντράρονται επικίνδυνα και, όπως είναι φυσικό, όταν ο κίνδυνος ελλοχεύει και η αδικία τα πνίγει, τα στόματα που ανοίγουν λένε ενδιαφέρουσες αλήθειες.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι πούλησαν στην Τουρκία πετρέλαιο που είχαν κλέψει από τη Συρία!

«Όταν το ISIS έφτασε [στη Συρία] και συνενώθηκε με τη Νούσρα, άρχισαν να κλέβουν πετρέλαιο και να το πουλούν σε ποιον; Οι πωλήσεις περνούσαν μέσω της Τουρκίας. Τώρα οι ΗΠΑ κλέβουν πετρέλαιο και το πωλούν στην Τουρκία, κάνοντας την Τουρκία συνένοχο», δήλωσε ο Άσαντ, προσθέτοντας ότι αμερικανικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες, έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές της χώρας.

 «Οι ΗΠΑ βασίζονται ιδιαίτερα σε ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες παρόμοιες με τη Blackwater σε αυτόν τον πόλεμο. Έτσι, ακόμη κι εάν έχουν αρκετές εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία, εξακολουθούν να έχουν αρκετές χιλιάδες – ίσως ακόμη και δεκάδες χιλιάδες πολίτες που εργάζονται για αυτές τις PMCs και μάχονται στη Συρία. Ως εκ τούτου, ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να καθοριστεί, αλλά είναι σίγουρα αρκετές χιλιάδες άνθρωποι», τόνισε ο Άσαντ.

Δείτε επίσης: Εναγκαλισμοί Τραμπ-Ερντογάν για 100 δισ. δολάρια και όχι μόνο!

Το 2011, η παραγωγή πετρελαίου της Συρίας ανήλθε σε περίπου 375.000 βαρέλια ημερησίως, ωστόσο έκτοτε μειώθηκε δραματικά εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου.

Στα τέλη Οκτωβρίου, αυτά που λέει ο Άσαντ επιβεβαίωσε ο ρωσικός στρατός, δημοσιεύοντας λεπτομερή έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητες λαθρεμπορίας πετρελαίου των ΗΠΑ στη Συρία, με αποδείξεις από δορυφόρους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, το Πεντάγωνο, η CIA και οι ιδιωτικοί στρατιωτικοί εργολάβοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις λαθρεμπορίου πετρελαίου με τους Κούρδους και τις ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ πετρελαϊκές εταιρείες, με κέρδη άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων το μήνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This