Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Πάνω από 322 σεισμοί έχουν καταγραφεί στον Άρη – Τι εξήγηση δίνει η NASA

Δύο σεισμοί ημερησίως γίνονται αντιληπτοί από το InSight, το ρομποτικό γεωλογικό εργαστήριο της NASA που βρίσκεται στον ισημερινό του Άρη. Ο αριθμός, μάλιστα, των σεισμών από τη στιγμή που έχει φτάσει το InSight στον Άρη έχει αγγίξει τους 322 και είναι οι πρώτοι καταγεγραμμένοι σε άλλο ουράνιο σώμα πλην της Γης και της Σελήνης.

Όπως υπογραμμίζει ο γεωφυσικός Μπρους Μπάνερντ του Εργαστηρίου Αεριώθησης(JPL)της NASA στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο, ο αριθμός των σεισμών τείνει να αυξηθεί με τους περισσότερους να είναι πολύ μικροί σε ένταση, ανεπαίσθητοι για τα γήινα δεδομένα, μερικοί όμως φθάνουν σχεδόν τα τέσσερα ρίχτερ.

Δείτε επίσης: Η πρώτη τρανσέξουαλ πάστορας στις ΗΠΑ άρχισε να κηρύσσει τον λόγο του Θεού

Δύο από τους μεγαλύτερους προήλθαν από μια γεωλογικά ενεργή περιοχή (Cerberus Fossae) που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1.600 χιλιομέτρων ανατολικά του InSight.

Οι σεισμοί που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη Άρη, διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες: οι πιο συχνοί είναι σε υψηλές συχνότητες και οι πιο αραιοί σε χαμηλές. Οι πρώτοι πιθανώς αφορούν επιφανειακά ρήγματα, ενώ οι δεύτεροι ταξιδεύουν από μεγαλύτερα βάθη του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μαγνητόμετρο που βρίσκεται στον Άρη έχει καταγράψει με τη σειρά του, μυστήριους μαγνητικούς παλμούς που εμφανίζονται συνήθως τα μεσάνυχτα. Η εξήγηση που έχει δοθεί για τα φαινόμενα αυτά βασίζεται στα φορτισμένα σωματίδια του ηλιακού «ανέμου» που πέφτουν πάνω στο ρομποτικό εργαστήριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ