Βρήκε ελεύθερο χρόνο η Μέρκελ και έγραψε τα απομνημονεύματά της

Θα κυκλοφορήσουν στα τέλη Νοεμβρίου, τρία χρόνια μετά το τέλος της 16ετούς θητείας της

Must Read

Με τόσο άπλετο χρόνο που έχει πλέον στη διάθεσή της η… συνταξιούχος Μέρκελ, ήταν αναμενόμενο να γράψει βιβλίο για τη ζωή της, «φουσκώνοντας» βεβαίως και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της.

Τα απομνημονεύματα της Γερμανίδας πρώην καγκελαρίου, με τίτλο «Ελευθερία. Απομνημονεύματα 1954-2021», θα κυκλοφορήσουν στα τέλη Νοεμβρίου, τρία χρόνια μετά το τέλος της 16ετούς θητείας της, ανακοίνωσε ο εκδότης της, ενώ το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά ταυτόχρονα με τη γερμανική έκδοση, στις 26 Νοεμβρίου, από το Μεταίχμιο σε μετάφραση της Έμης Βαϊκούση.

Η πρώην καγκελάριος συνέγραψε το βιβλίο μαζί με την επί χρόνια σύμβουλο της επί πολιτικών θεμάτων Μπεάτε Μπάουμαν.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Kiepenheuer & Witsch, το βιβλίο θα αναφέρεται στη ζωή της Μέρκελ στα δύο γερμανικά κράτη, 35 χρόνια στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία και 35 χρόνια στην επανενωμένη Γερμανία.

Η Μέρκελ γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1954 αλλά μετακόμισε στην Ανατολική Γερμανία με την οικογένειά της λίγο αργότερα, και όπως αναφέρεται το ζήτημα της ελευθερίας, σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο, την απασχολούσε σε όλη της τη ζωή.

«Χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει ελευθερία, ούτε συνταγματικό κράτος, ούτε προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», λέει η ίδια.

Σε προσωπικό επίπεδο, προσθέτει, ελευθερία σημαίνει «να μην σταματάς να μαθαίνεις, να μην χρειάζεται να μένεις στάσιμος, αλλά να είσαι σε θέση να προχωρήσεις παραπέρα, ακόμη και όταν αποχωρήσεις από την πολιτική».

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 30 χώρες, ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος.

Η Μέρκελ ήταν στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης για 16 χρόνια μεταξύ του 2005 και 2021. Υπήρξε επίσης η πρώτη γυναίκα που έγινε καγκελάριος της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This