Η Βουλγαρία είναι η χώρα με την υψηλότερη αύξηση στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ

Τον Απρίλιο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία διατήρησαν σχεδόν το 12% της αγοράς αυτοκινήτων της ΕΕ

Must Read

Η Βουλγαρία σημείωσε την υψηλότερη αύξηση στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το πρώτο τετράμηνο του 2024.

Και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν το ποσοστό 47,9%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Τον Απρίλιο, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι, οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην χώρα αυξήθηκαν κατά 51,3%, φτάνοντας τις 4.243 μονάδες συνολικά.

Γεγονός που τοποθετεί την Βουλγαρία δεύτερη σε ανάπτυξη αγοράς μετά την Κύπρο (+105,4%). Τα νέα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα στην Βουλγαρία τον Απρίλιο είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (3.307 μονάδες).

Ακολουθούν τα αυτοκίνητα με κινητήρα ντίζελ (630 μονάδες), τα ηλεκτρικά με μπαταρία (174 μονάδες), τα υβριδικά ηλεκτρικά (84 μονάδες) και τα plug-in υβριδικά (11 μονάδες).

Τον Απρίλιο, η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε αύξηση 13,7%, με τις νέες ταξινομήσεις να ανέρχονται συνολικά σε 913.995 μονάδες, λόγω των μεγάλων αυξήσεων σε μεγάλες αγορές: Ισπανία (23,1%), Γερμανία (19,8%), Γαλλία (10,9%) και Ιταλία (7,7%).

Η αύξηση μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι υπήρξαν άλλες δύο ημέρες εκπτώσεων σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι, όταν οι διακοπές του Πάσχα έπεσαν τον Απρίλιο, εξήγησε η ACEA.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 6,6%, φτάνοντας σχεδόν τα 3,7 εκατομμύρια μονάδες.

Σταθερή αύξηση σημειώθηκε στις μεγαλύτερες αγορές της Ένωσης κατά την περίοδο αυτή. Με την Γερμανία και την Ισπανία να σημειώνουν αύξηση 7,8% η καθεμία και να ακολουθούν η Γαλλία (+7%) και η Ιταλία (+6,1%).

Τον Απρίλιο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία διατήρησαν σχεδόν το 12% της αγοράς αυτοκινήτων της ΕΕ, ενώ τα υβριδικά ηλεκτρικά αυξήθηκαν στο 29,1% από 24,9%.

Το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς των οχημάτων βενζίνης και ντίζελ μειώθηκε σε λιγότερο από το μισό της αγοράς, στο 48,9%, από 52,8%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This