Πέθανε στα 53 του ο Μόργκαν Σπέρλοκ δημιουργός του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ «Super Size Me»

Είχε κερδίσει και σχετική υποψηφιότητα για Όσκαρ

Must Read

Σε ηλικία 53 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή ο Μόργκαν Σπέρλοκ, δημιουργός του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ «Super Size Me» του 2004, το οποίο είχε κερδίσει υποψηφιότητα για στην αντίστοιχη κατηγορία των βραβείων Όσκαρ.

Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ, ο δημιουργός του έτρωγε αποκλειστικά και μόνο στα «McDonald’s» για 30 ολόκληρες ημέρες, προκειμένου να ερευνήσει και να σχολιάσει την αύξηση της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος του πειράματός του, ο Μόργκαν Σπέρλοκ είχε αποκαλύψει ότι πήρε 11 κιλά και άρχισε να υποφέρει από κατάθλιψη και ηπατική δυσλειτουργία.

Το ντοκιμαντέρ «Super Size Me» απέφερε 22 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, ενώ ώθησε την εταιρεία «McDonald’s» να σταματήσει να προσφέρει την επιλογή «super size» στα γεύματά της, ακολουθώντας τον σάλο που προκλήθηκε για τις επιπτώσεις του junk food στην υγεία.

Γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1970 στο Parkersburg της Δυτικής Βιρτζίνια, ο Μόργκαν Σπέρλοκ ξεκίνησε την καριέρα του ως θεατρικός συγγραφέας, προτού δημιουργήσει το «I Bet You Will», μια διαδικτυακή σειρά όπου το κοινό συμμετείχε σε διάφορα ακροβατικά, για να κερδίσει μετρητά.

Αναφερόμενος στην απώλειά του, ο Κρεγκ Σπέρλοκ, αδερφός του κινηματογραφιστή είπε: «Ο Μόργκαν έδωσε τόσα πολλά μέσα από την τέχνη, τις ιδέες και τη γενναιοδωρία του. Ο κόσμος έχασε μια αληθινή δημιουργική ιδιοφυΐα και έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Είμαι τόσο περήφανος που συνεργάστηκα μαζί του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This