Ακάθεκτο το Κρεμλίνο: Ο Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί – Το ρωσικό φυσικό αέριο έρχεται στην Ευρώπη

Must Read

Δεν κάνει πίσω η Ρωσία στο θέμα της ολοκλήρωσης του αγωγού Nord Stream 2, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Βαλτικής στην Ευρώπη, παρά τις κυρώσεις που αποφάσισαν σε βάρος της οι ΗΠΑ. Κυρώσεις, τις οποίες παράλληλα κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι Βρυξέλλες, έχουν στόχο να πλήξουν τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται στο πρόγραμμα.

«Ξεκινάμε από την αρχή, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί» δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μόλις μία ημέρα μετά την έγκριση των κυρώσεων από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Δείτε επίσης: Πούτιν και Τζινπίνγκ άνοιξαν την… κάνουλα του αγωγού αερίου

Έχοντας ολοκληρωθεί κατά 80%, υπολογίζεται ότι ο υποθαλάσσιος αγωγός που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2020, ενώ αναμένεται να διπλασιαστούν οι ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου που παραδίδονται στη δυτική Ευρώπη μέσω της Γερμανίας.

Είναι προφανές, λοιπόν, για την Ουάσινγκτον και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ουκρανία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής, ότι ο αγωγός θα αυξήσει την εξάρτηση των Ευρωπαίων από το ρωσικό αέριο, εξάρτηση που η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει, προκειμένου να ασκήσει πολιτικές πιέσεις σε πολλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This