«Ανακωχή» στις απεργίες ελέω Χριστουγέννων ζήτησε ο Μακρόν

Must Read

Επιχειρώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες της κοινωνίας, που «βράζει», για το σκληρό νέο συνταξιοδοτικό που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν, χθες (18/12) ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να «δοθεί λύση» στο ζήτημα εν όψει των Χριστουγέννων.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε όμως και ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας «διατεθειμένος να βελτιώσει» το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αν και δεν παρέλειψε να πει ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα το εγκαταλείψει συνολικά. Από τη γαλλική προεδρία μάλιστα λεγόταν χθες ότι ο Μακρόν έχει θέσει ως «στόχο να εξασφαλιστεί μια παύση» της κινητοποίησης «κατά τη διάρκεια των εορτών» των Χριστουγέννων.

Δείτε επίσης: Μουσουλμάνοι μετανάστες σχεδίαζαν χτυπήματα στις χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη την Ευρώπη

Εντούτοις, τα συνδικάτα που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή των διαμαρτυριών επαναλαμβάνουν προς το παρόν ότι θέλουν να συνεχίσουν την κινητοποίηση, χωρίς να αφήνουν το περιθώριο για οποιαδήποτε είδους «ανακωχή» κατά τη διάρκεια των εορτών, οι οποίες επισήμως αρχίζουν σε τρεις ημέρες στη Γαλλία.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι χθες διορίστηκε από την κυβέρνηση ο Λοράν Πιετρασεφσκί στη θέση του νέου αρμόδιου για την εξέταση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας, μετά την παραίτηση του αρχιτέκτονά της Ζαν – Πολ Ντελεβουά, ο οποίος παραιτήθηκε από το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο προκαλώντας πολιτικό σάλο στη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This