Παρασκευή 7/5/2021

«Ανακωχή» στις απεργίες ελέω Χριστουγέννων ζήτησε ο Μακρόν

Επιχειρώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες της κοινωνίας, που «βράζει», για το σκληρό νέο συνταξιοδοτικό που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν, χθες (18/12) ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να «δοθεί λύση» στο ζήτημα εν όψει των Χριστουγέννων.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε όμως και ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας «διατεθειμένος να βελτιώσει» το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αν και δεν παρέλειψε να πει ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα το εγκαταλείψει συνολικά. Από τη γαλλική προεδρία μάλιστα λεγόταν χθες ότι ο Μακρόν έχει θέσει ως «στόχο να εξασφαλιστεί μια παύση» της κινητοποίησης «κατά τη διάρκεια των εορτών» των Χριστουγέννων.

Δείτε επίσης: Μουσουλμάνοι μετανάστες σχεδίαζαν χτυπήματα στις χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη την Ευρώπη

Εντούτοις, τα συνδικάτα που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή των διαμαρτυριών επαναλαμβάνουν προς το παρόν ότι θέλουν να συνεχίσουν την κινητοποίηση, χωρίς να αφήνουν το περιθώριο για οποιαδήποτε είδους «ανακωχή» κατά τη διάρκεια των εορτών, οι οποίες επισήμως αρχίζουν σε τρεις ημέρες στη Γαλλία.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι χθες διορίστηκε από την κυβέρνηση ο Λοράν Πιετρασεφσκί στη θέση του νέου αρμόδιου για την εξέταση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας, μετά την παραίτηση του αρχιτέκτονά της Ζαν – Πολ Ντελεβουά, ο οποίος παραιτήθηκε από το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο προκαλώντας πολιτικό σάλο στη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ