Πέμπτη 13/5/2021

Εταιρίες καθαρίζουν το ίντερνετ από ντροπιαστικές ιστορίες πλουσίων

Επειδή όλα αγοράζονται, ακόμα και η φήμη, δημιουργήθηκε μια νέα υπηρεσία που παρέχεται από τις εταιρίες διαχείρισης φήμης, οι οποίες αναλαμβάνουν να «καθαρίζουν» το ίντερνετ από ντροπιαστικές ιστορίες που αφορούν πλουσίους.

Μάλιστα, μία από τις πλέον δραστήριες εταιρίες αυτής της νέας βιομηχανίας, η Status Labs στο Οστιν των ΗΠΑ, εντάχθηκε στη λίστα με τις 5.000 ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Αμερική για το 2019!

Σχετικό ρεπορτάζ της «Wall Street Journal» ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο η Status Labs και άλλες αντίστοιχες εταιρίες λειτουργούν, κατακλύζοντας το ίντερνετ με σάιτ fake news, που ανεβάζουν θετικές ιστορίες για τους πελάτες τους. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται πρώην μέλος μεγάλου σάιτ γνωριμιών, καθώς και καθηγητής του πανεπιστημίου του Μισούρι που μπήκε στο στόχαστρο συντηρητικών μίντια, όταν κυκλοφόρησε βίντεό του που τον έδειχνε σε διαμαρτυρία. «Μία και μόνο ψεύτικη κατηγορία μπορεί να σπιλώσει τη φήμη ενός ατόμου ή μιας εταιρίας» σχολιάζει ο Ράιαν Στόνροκ, δικηγόρος της εταιρίας Harder LLP, που εκπροσωπεί τη Status Labs.

Για να αποτραπεί κάτι τέτοιο, κάνουν όλους τους απαραίτητους χειρισμούς ώστε να εξαφανίσουν τα αμφιλεγόμενα σχετικά δημοσιεύματα από την αναζήτηση της Google. Αυτό έκανε η εταιρία και για έναν hedge fund manager από τη Νέα Υόρκη. Ο Τζέικομπ Γκότλιμπ ανησυχούσε ότι μια σειρά από καταγγελίες που αφορούσαν τον πρώην εργοδότη του, τη Visium Asset Management LP, θα τον δυσκόλευε να βρει επενδυτές για τη νέα εταιρία του.

Επίσης, ο ίδιος είχε πάρει διαζύγιο, το οποίο η «New York Post» δεν είχε σχολιάσει με κολακευτικά λόγια. Για να εξαφανιστούν από το διαδίκτυο αυτές οι ιστορίες, η Status Labs δημιούργησε μια σειρά από ιστορίες για τον πελάτη της που έβγαιναν πρώτες στην αναζήτηση και προέρχονταν από σάιτ τα οποία κάνουν μόνο τέτοιες δουλειές. Όλα τα παραπάνω στοίχισαν στον Γκότλιεμπ από 4.000 έως 5.000 δολάρια τον μήνα!

Δείτε επίσης: Αναγκάζουν μπαλαρίνες να γίνονται «φουγάρα» ώστε να ελέγχουν το βάρος τους

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ