Ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών «Orange» καταδικάστηκε για τις δεκάδες αυτοκτονίες εργαζομένων της

Must Read

Ένοχο έκρινε τον κολοσσό τηλεπικοινωνιών «Orange» – πρώην France Telecom- γαλλικό δικαστήριο για σειρά δεκάδων αυτοκτονιών από εργαζομένους του.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε πως η εταιρεία έφερε ευθύνη για τις αυτοχειρίες λόγω της πολιτικής εκφοβισμού και της ηθικής παρενόχλησης που είχε υιοθετήσει ως πάγια τακτική απέναντι στους εργαζομένους της τη δεκαετία του 2000.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ στέλνουν αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Η δίκη αφορούσε 39 περιπτώσεις μεταξύ των ετών 2006- 2009: 19 αυτοκτονίες, 12 απόπειρες αυτοκτονίας και οκτώ περιπτώσεις βαριάς κατάθλιψης. Αποκορύφωμα των υποθέσεων αποτελεί αυτή του 51χρονου τεχνικού από τη Μασσαλία, με τον οποίο βρέθηκε στον τόπο της αυτοκτονίας του τον Ιούλιο του 2009, επιστολή-καταγγελία για το «μάνατζμεντ του τρόμου». Η πρώτη μήνυση, ωστόσο, ήρθε δύο μήνες μετά όταν 32χρονη υπάλληλος της εταιρείας έπεσε από το παράθυρο του γραφείου της μπροστά στα μάτια των έντρομων συναδέλφων της.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Le Figaro», στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 75.000 ευρώ και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αποζημίωση. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τότε, France Telecom, Ντιντιέ Λομπάρντ, καταδικάστηκε επίσης σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, ενώ άλλα διευθυντικά στελέχη καταδικάστηκαν επίσης σε ποινές φυλάκισης με την κατηγορία ότι ακολούθησαν «πολιτική αποσταθεροποίησης» καθώς έπρεπε να κάνουν περικοπές 22 χιλιάδων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.

Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία στη Γαλλία που καταδικάζεται με αυτή την αιτιολογία με τους καταδικασθέντες να τονίζουν πως αρνούνται την ευθύνη για τις αυτοχειρίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This