Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική της Γαλλίας – Συνελήφθη ύποπτος μετά την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας

Ο άνδρας έχει ρωσική και ουκρανική υπηκοότητας

Must Read

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, ένα άτομο γεννημένο στο Ντονμπάς τραυματίστηκε στο πρόσωπο μετά από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού από υπεροξείδιο ακετόνης. Συνελήφθη από τη χωροφυλακή και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία. Ο ύποπτος ανακρίνεται από τη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας.

  • Γράφει η Μαρία Δεναξά

Ο άνδρας ρωσικής και ουκρανικής υπηκοότητας, ο οποίος παρά τα σοβαρά εγκαύματά του στο πρόσωπο και στα χέρια είχε τις αισθήσεις του, είπε στους αστυνομικούς ότι κατασκεύαζε αυτοσχέδιες μπαταρίες για κινητά τηλέφωνα, όταν μια από αυτές εξερράγη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι μπαταρίες ήταν καλυμμένες με πλαστικό και ήταν συνδεδεμένες με ένα σπίρτο, πυρίτιδα και υγρό που χρησιμοποιείται σε αναπτήρα για μπάρμπεκιου. «Οι πρώτες έρευνες επέτρεψαν ώστε να εντοπιστούν προϊόντα και υλικά που προορίζονται για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών» επιβεβαίωσε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού έγινε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη του Ρουασί, έξω από το Παρίσι. Το ξενοδοχείο χρειάστηκε να εκκενωθεί, ώστε να δοθεί χρόνος στην Αστυνομία να επέμβει. Ο 26χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο της πόλης Γκονές.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της έρευνας, ο ύποπτος επιχείρησε να κατασκευάσει διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να καταστρέψει γαλλικό στρατιωτικό εξοπλισμό που προοριζόταν για τον ουκρανικό Στρατό.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση με σκοπό την προετοιμασία εγκλημάτων κατά ατόμων, της κατοχής εμπρηστικής ή εκρηκτικής ουσίας ή προϊόντος ή στοιχείων, που προορίζονται για τη σύνθεση εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού με σκοπό την προετοιμασία καταστροφής και ζημίας ή βλάβης, σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση.

Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας και η έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στα γεγονότα και τα κίνητρα του 26χρονου που τέθηκε υπο κράτηση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This