Ούρσουλα για Brexit: «Πρέπει να αναρωτηθούμε αν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις»

Must Read

Έναν μήνα πριν από την 31η Ιανουαρίου, ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία της για το κατά πόσο είναι εφικτή μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε. μετά το Brexit, ως τα τέλη του 2020.

Δείτε επίσης: Ξανά στο προσκήνιο η απαγγελία του Τζόνσον από την Ιλιάδα (video)

Μιλώντας χθες στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos», η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι ανησυχεί «λόγω του λίγου χρόνου που διαθέτουμε». «Δεν αφορά μόνο τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών, αλλά πολλά άλλα ζητήματα.

Μου φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να αναρωτηθούμε σοβαρά αν όλες οι διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν σε τόσο λίγο χρόνο» σημείωσε η Φον ντερ Λάιεν.

«Πιστεύω ότι θα ήταν λογικό να κάνουμε έναν απολογισμό στα μέσα της χρονιάς και, αν είναι απαραίτητο, να συνεννοηθούμε για μια παράταση της μεταβατικής περιόδου» πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ είχε υποστηρίξει ότι η διευθέτηση της σχέσης Βρετανίας – Ε.Ε. μετά το Brexit ως το τέλος του 2020 -όπως ζητεί ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον«θα είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε να τα φέρουμε όλα εις πέρας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This