Η Ιαπωνία αδιαφορεί για τη διεθνή κατακραυγή και ξεκίνησε κυνήγι φαλαινών

Must Read

Πέντε ιαπωνικά φαλαινοθηρικά ξεκίνησαν για το πρώτο εμπορικό κυνήγι της χώρας εδώ και δεκαετίες, σε αντίθεση με τη διεθνή κατακραυγή εναντίον της αλιείας των φαλαινών. Τα φαλαινοθηρικά πλοία έχουν άδεια να πιάσουν 227 φάλαινες  πριν από το τέλος του έτους. Το τελευταίο κυνήγι φαλαινών για εμπορική χρήση, ήταν το 1986, αλλά έκτοτε η φαλαινοθηρία γινόταν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.

Η Ιαπωνία πλέον έχει αποσυρθεί από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (IWC), επομένως δεν υπόκειται πλέον στους κανόνες της. Τα μέλη της IWC συμφώνησαν στην αποτελεσματική απαγόρευση του κυνηγιού φαλαινών, αλλά η Ιαπωνία έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι είναι δυνατόν, να «ψαρεύουν» φάλαινες με βιώσιμο τρόπο.

«Η καρδιά μου ξεχειλίζει με ευτυχία και είμαι βαθιά συγκινημένος», δήλωσε ο Yoshifumi Kai, επικεφαλής της Ιαπωνικής Ένωσης Φαλαινοθηρίας Μικρού Τύπου. «Οι άνθρωποι κυνηγούσαν φάλαινες για περισσότερα από 400 χρόνια στην πατρίδα μου».

«Είμαι λίγο νευρικός αλλά χαρούμενος που μπορούμε να ξεκινήσουμε τη φαλαινοθηρία», δήλωσε ένας φαλαινοθηρρεύς στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Δεν νομίζω ότι οι νέοι ξέρουν πώς να μαγειρεύουν και να τρώνε κρέας φάλαινας πια. Θέλω περισσότεροι άνθρωποι να προσπαθήσουν να το δοκιμάσουν τουλάχιστον μία φορά».

Ομάδες προστασίας του περιβάλλοντος όπως η Greenpeace και η Sea Shepherd εξακολουθούν να επικρίνουν την επανάληψη της φαλαινοθηρίας στην Ιαπωνία, αλλά λένε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για δράση εναντίον της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This