Άρχισαν τα όργανα στην Τουρκία: Νταβούτογλου κατά Ερντογάν

Must Read

Νέο χαστούκι στον Ερντογάν, αυτή τη φορά από τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και άλλοτε στενό του σύμμαχο, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος χθες καταφέρθηκε εναντίον του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του ίδιου του Τούρκου προέδρου.

Αναφερόμενος στην πανωλεθρία των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην επαρχία Ελαζίγ, ο Νταβούτογλου είπε χαρακτηριστικά: «Όταν χάνουμε μια εκλογική μάχη, στην οποία αρχικά ηττηθήκαμε με 13.000 ψήφους, ξανά, με 800.000 ψήφους, όπως συνέβη στην Κωνσταντινούπολη, υπεύθυνος γι’ αυτό δεν είναι ένας πρωθυπουργός που εξασφάλισε καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία [σ.σ. στις εκλογές της περασμένης χρονιάς], αλλά μάλλον εκείνοι που μας οδήγησαν σε σοβαρά ολισθήματα ως προς τη ρητορική, τις πράξεις, την ηθική και την πολιτική».

Ο Νταβούτογλου υποστήριξε πως ο Τούρκος πρόεδρος «δείχνει παντελή αποσύνδεση από την συνείδηση του κόσμου» και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για την ελεύθερη πτώση της τουρκικής οικονομίας, βάλλοντας κατά του Ερντογάν για το διορισμό του γαμπρού του στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα πάντως με πολιτικούς αναλυτές, η χρονική στιγμή της επίθεσης του Νταβούτογλου στον Ερντογάν δεν είναι τυχαία, καθώς οι φήμες θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να εντάσσεται στο νέο Ισλαμιστικό κόμμα που ετοιμάζονται να ιδρύσουν ο πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν και ο πρώην πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, ιδρυτικά μέλη του AKP που αποχώρησαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This