«Στοπ» της Πελόζι στον Τραμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Must Read

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία στο Σώμα πρόταση που θα προβλέπει τον περιορισμό των στρατιωτικών ενεργειών που μπορεί να αναλάβει η κυβέρνηση Τραμπ εναντίον του Ιράν. «Αυτή η πρόταση είναι παρόμοια με αυτήν που υπέβαλε ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν στη Γερουσία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πελόζι.

Δείτε επίσης: Πανσεξουαλική γυναίκα ηγέτη αναμένεται να αποκτήσουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες

«Επαναβεβαιώνει τις εδώ και καιρό εδραιωμένες εποπτικές ευθύνες του Κογκρέσου, ορίζοντας ότι, αν δεν αναληφθεί περαιτέρω δράση στο Κογκρέσο, οι στρατιωτικές εχθροπραξίες της κυβέρνησης εναντίον του Ιράν θα πρέπει να τερματιστούν σε διάστημα 30 ημερών» πρόσθεσε. Η Πελόζι έχει ζητήσει την άμεση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του Κογκρέσου στο σύνολό του σχετικά με τη στρατιωτική δέσμευση που αφορά το Ιράν και τα επόμενα βήματα που εξετάζονται, τονίζοντας ότι η επίθεση κατά του Σουλεϊμανί αποτελεί «μια ασυνήθιστη κλιμάκωση της βίας». 

Ο Λευκός Οίκος δεν ενημέρωσε εκ των προτέρων τους βουλευτές για την αεροπορική επιδρομή με στόχο τον Κασέμ Σουλεϊμανί, αλλά εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση το Σάββατο. Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στις επικρίσεις των Δημοκρατικών, που είναι εξοργισμένοι επειδή δεν είχαν ενημερωθεί, επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται την έγκριση του Κογκρέσου για να εξαπολύσει πλήγματα εναντίον του Ιράν, ακόμη και δυσανάλογα. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This