Γαλλία: Ο Σαρκοζί παραπέμπεται σε δίκη για διαφθορά

Must Read

Το ποινικό δικαστήριο των Παρισίων αποφάσισε να παραπέμψει σε δίκη για διαφθορά τον πρώην Γάλλο πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί! Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ένας πρόεδρος παραπέμπεται σε δίκη με τη συγκεκριμένη βαριά κατηγορία, που αφορά ειδικότερα μια υπόθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, που έχει ξεσηκώσει το κοινό αίσθημα στη χώρα του φωτός.

Η δίκη του Νικολά Σαρκοζί θα αρχίσει στις 5 Οκτωβρίου.

Ο Σαρκοζί θεωρείται ύποπτος ότι επιχείρησε στις αρχές του 2014, μέσω του δικηγόρου του Τιερί Ερζόγκ, να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες από τον Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, ανώτερο δικαστικό εκείνη την εποχή, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που τον αφορούσε, με αντάλλαγμα την ευμενή μετάθεση του Αζιμπέρ στο Μονακό.

Η δίκη για «διαφθορά» και «αθέμιτη άσκηση επιρροής» του Σαρκοζί, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 22 Οκτωβρίου μετά από την ενδιάμεση ακρόαση, που ορίστηκε για τις 17 Ιουνίου.

Δείτε επίσης: Στην Ελλάδα ο Σαρκοζί, αλλά χωρίς την Μπρούνι – Θα έχει συνάντηση με Μητσοτάκη

Στη Γαλλία υπάρχει προηγούμενο, καθώς η δικαιοσύνη δεν «φοβάται» να τα «βάλει» με τους ηγέτες της χώρας. Το 2011, ο προκάτοχος του Σαρκοζί, Ζακ Σιράκ, αντιμετώπισε επίσης προβλήματα με τη δικαιοσύνη, όταν καταδικάστηκε για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων και κατάχρηση της εμπιστοσύνης, σε μια υπόθεση με εικονικές θέσεις εργασίας στη Δημαρχία του Παρισιού τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This