iPhone: Η ημέρα που ο Στιβ Τζομπς άλλαξε τα πάντα στην επικοινωνία (video)

Must Read

Στις 9 Ιανουαρίου του 2007, ο Στιβ Τζομπς, βρισκόμενος επί σκηνής στο συνέδριο MacWorld, στο Moscone Center του Σαν Φρανσίσκο, παρουσίασε την συσκευή που άλλαξε τα πάντα, αλλά και για πάντα τις επικοινωνίες: το iPhone!

«Σήμερα η Apple ανακοινώνει τρία επαναστατικά προϊόντα σε ένα: ένα iPod ευρείας οθόνης με έλεγχο αφής, ένα κινητό τηλέφωνο και μια συσκευή ιντερνετικής επικοινωνίας. Το “πιάνετε”; Δεν πρόκειται για τρεις ξεχωριστές συσκευές. Πρόκειται για μία. Και την αποκαλούμε “iPhone”. Σήμερα η Apple πρόκειται να επανεφεύρει το τηλέφωνο», είπε πριν από 13 χρόνια και έδειξε ένα iPod με… καντράν παλιομοδίτικου τηλεφώνου!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΩΤΟΥ iPHONE

Φυσικά, ο ιδρυτής της Apple στην προκειμένη περίπτωση έκανε χιούμορ. Η δήλωσή του, ωστόσο, πως επρόκειτο να επαναφεύρει το τηλέφωνο, ήταν 100% σοβαρή.

Και έτσι κι έγινε. 

O Τζομπς είχε ξεκινήσει την παρουσίαση του πρώτου iPhone με μια «επίθεση» στα λεγόμενα smartphones, αμφισβητώντας τη… νοημοσύνη τους: «Τα έξυπνα τηλέφωνα δεν είναι διόλου έξυπνα, ούτε εύχρηστα», είπε δείχνοντας τα MotoQ, Blackberry, Palm Treo και Nokia E62. «Όλα έχουν ένα πληκτρολόγιο για όλες τις δουλειές. Η πρώτη καινοτομία στο σχεδιασμό του iPhone είναι ότι εγκαταλείπει το πληκτρολόγιο», θα πει ο Τζομπς.

«Ολόκληρη η συσκευή είναι μια οθόνη με διαγώνιο 3,5 ιντσών με ένα μόνο πλήκτρο εμπρός και κάποια ακόμα στο πλάι του, για τον έλεγχο της έντασης του ήχου. Και ο χειρισμός του δεν θα γίνεται μα κάποια “γραφίδα”, αλλά με τη “συσκευή υπόδειξης” με την οποία όλοι μας έχουμε γεννηθεί – τα δάχτυλά μας! Η οθόνη αφής multitouch είναι “μαγική”, αφού είναι τόσο έξυπνη ώστε να αγνοεί τις ακούσιες κινήσεις».

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη-σοκ: Ιρανικός πύραυλος κατέρριψε «κατά λάθος» το ουκρανικό αεροσκάφος

Για την ιστορία, το πρώτο iPhone, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, κόστιζε 499 δολάρια (ή 599 δολάρια με μνήμη 8GB), τιμή «λογική», σύμφωνα με τον Τζομπς, καθώς, την εποχή εκείνη, ένα iPod 4GΒ κόστιζε 199 δολάρια και ένα «απλό» smartphone 299 δολάρια με διετές συμβόλαιο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας!

Δείτε ολόκληρη την ιστορική παρουσίαση του πρώτου iPhone:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This