5-8-2020

Ρεκόρ Γκίνες για 14χρονο Βρετανό που αναγνώρισε 129 τίτλους βιβλίων μόνο από την εισαγωγική τους πρόταση

Μια φορά κι έναν καιρό ένας Βρετανός μαθητής αποφάσισε ότι ήθελε να βρεθεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Ο Μόνι Λορντ άρχισε έτσι να αποστηθίζει τις εισαγωγικές προτάσεις όσων περισσότερων λογοτεχνικών βιβλίων μπορούσε. Σήμερα, στα 14 του, είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, καταφέρνοντας να αναγνωρίσει 129 τίτλους βιβλίων μόνο από την εισαγωγική τους πρόταση, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των μόλις 30 τίτλων που κρατούσε ένας Ινδός.

Ο Μόντι άρχισε να γοητεύεται από τη δύναμη της μνήμης την εποχή που παρακολουθούσε σεμινάρια ψυχολογίας. Όταν ο πατέρας του και τηλεοπτικός παραγωγός Φάμπιαν Λορντ τον προκάλεσε να μπει στο βιβλίο Γκίνες, εκείνος αποδέχτηκε την πρόκληση κι άρχισε να μελετά την εισαγωγή 200 έργων, συμπεριλαμβανομένων του πρώτου βιβλίου της συλλογής Χάρι Πότερ, θεατρικών έργων του Σαίξπηρ, μυθιστορημάτων του Ιαν Φλέμινγκ και του Φραντζ Κάφκα.

Στη συνέχεια βιντεοσκόπησε τον εαυτό του την ώρα που ο πατέρας του άρχισε να του διαβάζει εισαγωγικές φράσεις από 130 βιβλία. Ο Μόντι, μάλιστα, θα τα είχε αναγνωρίσει όλα, αν ο πατέρας του δεν είχε κάνει το λάθος να πει τον τίτλο, αντί για την εισαγωγική πρόταση, του πρώτου βιβλίου. Το βίντεο εστάλη στην αρμόδια επιτροπή και 11 ημέρες αργότερα ενημερώθηκε από το Guinness World Records για την επιτυχία του.

Δείτε επίσης: Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ