Σωτήριες βροχές στην Αυστραλία μετά το τεράστιο τοξικό νέφος

Must Read

Οι προσευχές εισακούστηκαν και έπεσε βροχή σε περιοχές της Αυστραλίας, που υπέφεραν για μήνες από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα μετά το τεράστιο τοξικό νέφος, εικόνες του οποίου έκαναν το γύρο του κόσμου!

«Καλές» βροχές καταγράφηκαν το πρωί στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (νοτιοανατολικά), όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα μέτωπα, ανέφερε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία.

Στη γειτονική Πολιτεία Βικτόρια, εκδηλώθηκαν καταιγίδες από χθες βράδυ συμβάλλοντας να διαλυθούν οι τοξικοί καπνοί των πυρκαγιών, που προκαλούσαν ασφυξία στη Μελβούρνη από την αρχή της εβδομάδας. Το τοξικό νέφος, που καθυστερεί επίσης, το αυστραλιανό τουρνουά Όπεν του τένις.

«Οι καταιγίδες βελτίωσαν την ποιότητα του αέρα στο μεγαλύτερος μέρος της Πολιτείας», διαβεβαίωσε η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος στη Βικτόρια.

Η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν ως το Σαββατοκύριακο. Αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τις πιο παρατεταμένες βροχοπτώσεις, αφότου άρχισε η κρίση των πυρκαγιών στη χώρα, τον Σεπτέμβριο.

Δείτε επίσης: Πυροσβέστης σώζει νεογέννητο καγκουρό από τις φωτιές της Αυστραλίας (video)

«Αν πράγματι συνεχιστούν οι βροχές, θα πρόκειται για τα «δώρα Χριστουγέννων, γενεθλίων, αρραβώνων, επετείων, γάμων και αποφοίτησης, όλα μαζί. Το ευχόμαστε!», ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Νότιας Ουαλίας σε ανακοίνωσή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

https://twitter.com/NSWRFS/status/1217622740078739456?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1217622740078739456&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.com%2F2020%2F01%2F16%2Faustralia%2Faustralia-weather-intl-hnk%2Findex.html

Χθες, η εικόνα του επιχειρηματικού κέντρου της Μελβούρνης από την κορυφή του Πύργου Γιουρίκα ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτική: τοξικό νέφος που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μήνες κάλυπτε τον ουρανό της πρωτεύουσας της πολιτείας Βικτόρια, ανεβάζοντας το επίπεδο ρύπανσης σε επικίνδυνο σημείο.

Αυστραλία τοξικό νέφος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This